Hareide rasende i pausen

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)

- Jeg måtte snakke litt høyt til spillerne, bekrefter Viking-treneren.

HØNEFOSS - VIKING 0-1:

HØNEFOSS (Nettavisen): Viking fikk sin første borteseier siden 24. juni i fjor mot Tromsø. Etter elleve kamper uten seier (0-3-8) borte, sørget Patrick Ingelstens straffe minuttet etter pause for tre poeng.

Men før pause var det nitrist å være Viking-tilhenger. Da skapet Hønefoss flere farlige sjanser, Viking null. Derfor smalt Åge Hareide ekstra i garderoben i pausen.

- Jeg måtte snakke litt høyt til spillerne i pausen. Jeg vil helst ikke si hva jeg sa, men jeg måtte spørre hva de holdt på med, sier Viking-treneren, som hadde blitt satt under et sterkt press med tap lørdag.

Les også: Heldig seier for Viking

Straffemålet snudde kampen
Det hindret Steve Clarks noe klønete inngripen. Hønefoss-keeperen gikk i beina på Vidar Nisja - og dommeren pekte på straffemerket. Tilsynelatende korrekt.

- Jeg synes ikke det var straffe, sier Clark.

- Klart jeg tenkte på at det kunne bli straffe da jeg gikk i taklingen. Jeg visste jo hva han ville gjøre. Jeg kunne kjørt gjennom ham som en lastebil, men jeg holdt meg unna, mener Hønefoss-keeperen, som senere i omgangen reddet et skudd fra Ingelsten glimrende.

Hønefoss-spillerne ble markbart preget av baklengsmålet - etter en førsteomgang som nok var årsbeste. Davy Claude Angan hadde to fantastiske sjanser han misbrukte, spissmakker Kamal Saaliti hadde også en god mulighet, mens Leo Olsen skjøt altfor tidlig da han kom alene mot Rune Jarstein.

Åge Hareide mener også at målet snudde kampen.

- Vi fikk en tidlig scoring i andre omgang. Mål forandrer ofte kamper. Slike kamper som dette er jo ofte vanskelige - klart Hønefoss kommer nærmere og nærmere poeng, sier Hareide.

Ole Bjørn Sundgot: - Hønefoss kan ende som HamKam

- Får trygghet
Kaptein Frode Lafton, som var konge sammen med Erik Hagen i omgangen de spilte sammen, mener dette var typisk for et lag i motgang.

- Dette er en kamp vi bør vinne. Sånn er det. Vi har store sjanser vi bør sette. Men det er viktig å se bak resultatene - som spiller får jeg en trygghet om at vi kan spille godt mot andre lag i Tippeligaen etter førsteomgangen, sier Lafton til Nettavisen.

Han vil helst ikke si så mye som situasjonen rundt treneren, eller styreleder Bjørn Hamborgs «tillit fram til Viking-kampen»-uttalelse.

- Alle skjønner jo at det ville bli press etter denne sesongstarten, det skjønner Ole Bjørn også. Men vi har lært mye om hvordan vi skal opptre, vi nærmer oss å bli en Tippeliga-klubb både på og utenfor banen. Det er et jævla politikersvar, beklager, sier Lafton.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Åge Hareide

Mest lest på Sport

Annonsebilag