RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide roser debutantene

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
BELFAST (TV 2 Nettavisen): For Åge Hareide var kampen mot Nord-Irland en viktig anledning til å teste ut nye spillere. Etter kampen var landslagssjefen full av lovord om de norske debutantene.

- Morten og Hassan var veldig gode. Vi har ikke overflod av gode kantspillere, og det er viktig med konkurranse om disse plassene, sa Hareide til TV 2 Nettavisen. Spesielt gledet han seg over Morten Gamst Pedersens innsats på venstrekanten.

Ikke garantert plass
- Morten gjør en fantastisk debut. Han har en fenomenal avslutningsteknikk, er rolig med ballen, har et godt pasningspill og en veldig bra fysisk kapasitet. Og så er han ung – en fremtidens mann, sier moldenseren, som likevel ikke vil garantere Tromsø-spilleren en plass i neste ndslagstropp.

- Jeg tar ut laget uken før vi drar til Beograd.

Kamp om plassene
Kampen mot Serbia i mars blir en ny mulighet for Hareide til å eksperimentere og prøve ut nye spillere og formasjoner i forkant av høstens viktige VM- kamper. Da er også Rosenborg-spillerne og folk som Flo, Solskjær og Carew disponible.

- Vi møter suksessivt bedre motstand utover, med Serbia, Russland og Belgia i de neste kampene. Det blir viktige anledninger til å teste ut spillere, mener Hareide, som understreker at flere av utfordrerne som fikk sjansen mot Nord- Irland er høyaktuelle i fortsettelsen.

- Det er flere som har meldt seg på, noe som skaper større konkurranse om plassen og mer bredde. Det gir oss viktige valgmuligheter i forhold til strategi.

God følelse
Onsdag var landslagssjefen strålende fornøyd med spillerne sine. Til tross for at de slappet litt for mye av etter hvilen.

- En fantastisk fin kamp fra guttene, veldig godt jobbet. Vi senker skuldrene litt mye etter hvilen, men det skyldes nok at vi leder komfortabelt. Vi er veldig gode med ballen, det er kanskje det som gleder mest. Og at vi scorer mål, legger han til.

Bra målforskjell
15-4 lyder målforskjellen etter Hareides fire første kamper.

- Vi scorer heldigvis mange mål. Det er viktig at de nye spillerne får oppleve følelsen av å vinne, og at de får smaken på landslagsspill, sier Hareide. Vel vitende om at dagens debutanter sitter med en god følelse etter 4-1-seieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere