Gå til sidens hovedinnhold

Hareide utelukker gull

Men en manøver i siste liten gjør likevel Vikings nye trener optimistisk.

Åge Hareide tok over treneransvaret i Viking i vinter og returnerer dermed tilbake til norsk klubbfotball for første gang siden hans ene sesong i Rosenborg i 2003.

56-åringen har nytt stor suksess som klubbtrener både i Norge (Molde, Rosenborg), Sverige (Helsingborg, Örgryte) og Danmark (Brøndby), og han er den eneste treneren som har tatt seriegull i alle tre landene.

Likevel vil han ikke snakke om noe spesielt forventningspress når han nå skal ta Viking tilbake til gamle høyder.

- Forventningene vil være der i store klubber uavhengig av hvem det er som er trener. Det er uansett bedre enn at det ikke knyttes noen forventninger til deg, sier Hareide til Nettavisen.

NETTAVISEN TIPPER TIPPELIGAEN 2010.

Solskjær-smell
Men det er forståelig hvis det kribler litt ekstra blant Viking-fansen foran denne sesongen. Vi må nemlig langt tilbake i tid for å finne sist gang Hareide hadde en dårlig sesong som klubbtrener.

- Det var vel i 1996. Vi lå på andreplass på tabellen etter snaut halvspilt serie, men ikke lenge etter reiste Ole Gunnar Solskjær til Manchester United. Etter det fikk vi problemer, konstaterer Åge Hareide.

Molde endte til slutt på åttendeplass av 14 lag det året.

For tidlig med gullsnakk
Med Viking har han høyere ambisjoner.

- Jeg tror vi kan være med å kjempe blant topp fem. I fjor var det et gap ned fra Rosenborg og Molde til de andre lagene, og så var det tett helt ned til tiendeplass. Jeg tror serien blir veldig jevn, og det vil være mange om beinet bak de to øverste klubbene, som med sine gode staller og tidligere prestasjoner er naturlige favoritter til de to øverste plassene, mener Hareide.

- Mandag kom beskjeden om at dere har sikret dere både keeper Rune Almenning Jarstein og spiss Erik Nevland, i tillegg ønsker dere Fredrik Stoor. Kan dere ikke allerede i år være med å kjempe om seriegull?

- Det er litt tidlig med gull i år, det tror jeg vi kan utelukke. Det er mye som skal snus, og det tar tid å bygge lag, påpeker Hareide.

- Måtte handle raskt
Han legger ikke skjul på at begge de nye spillerne er svært viktige for klubben, ikke minst Jarstein som allerede har sluttet seg til laget og vil gå rett inn som førstekeeper etter Thomas Myhre sin omstridte avgang.

- Det er klart vi ble bekymret når Myhre måtte erstattes så raskt og rett før seriestart. Det var i siste liten av vi fikk tak i Jarstein, men nå har vi den tryggheten vi trenger helt bakerst. Det var veldig viktig å handle raskt da vi rett etter at Rosenborg kom hjem fra La Manga fikk nyss i at de ville selge, sier Hareide.

Viking må sannsynligvis vente til sesongen er over i England før Fulhams Erik Nevland slutter seg til laget.

- Når Nevland kommer får vi enda større slagkraft fremover på banen, konstaterer Hareide.

Tapt to av tre mot tippeligalag
Han er fornøyd med oppkjøringen i vinter, selv om Viking ikke har slått et eneste av de tre Tippeligalagene de har møtt. 0-1 mot Odd, 1-1 mot Aalesund og 2-3 mot Start er fasiten fra de tre siste kampene.

- Dette er ikke bekymringsfullt, spesielt ikke hvis man ser bak resultatene. I begge kampene vi tapte synes jeg vi har vært bedre i banespillet. Nå må vi bare jobbe mer med uttellingen, sier Åge Hareide.

Dersom spillerne får skikk på den er det liten tvil om at Hareide har mulighet til å plusse på sin uttelling hva gjelder trofeer som klubbtrener.

NETTAVISEN TIPPER TIPPELIGAEN 2010.

VIKING 2010:

+ Åge Hareide har tidligere vist hva han kan få til som klubbtrener

+ Sultent lag med mye å revansjere fra tidligere år

+ Gode spillere er hentet inn og vil heve førsteelleveren

- Til dels dårlige resultater i oppkjøringen

- Er avhengig av at nyinnkjøpte Patrik Ingelsten blir den målmaskinen Viking håper

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden