Hareide-valg skaper reaksjoner

Åge Hareides Malmö bryter en tradisjon når seriegullet skal feires i nest siste serierunde i Allsvenskan. Det skaper reaksjoner.

Åge Hareides Malmö bryter en tradisjon når seriegullet skal feires i nest siste serierunde i Allsvenskan. Det skaper reaksjoner. Foto: Jonas EkstrÖmer (NTB scanpix)

Oppgitt over at Malmös gullfeiring flyttes.

Åge Hareides Malmö bryter en tradisjon når seriegullet skal feires i nest siste serierunde i Allsvenskan. Det skaper reaksjoner.

Malmö sikret seg årets ligagull allerede i bortekampen mot AIK 5. oktober, men foreløpig har ikke kaptein Markus Rosenberg kunnet løfte noen pokal. I svensk fotball er det nemlig tradisjon at den delen av feiringen legges til siste serierunde.

Nylig ba imidlertid Malmö-ledelsen om å få ta imot pokalen i siste hjemmekamp mot Brommapojkarna i stedet, en anmodning Sveriges fotballforbund har bestemt seg for å etterkomme, skriver den svenske avisen Corren.

Den beslutningen faller ikke i like god jord hos alle. Åtvidaberg, som får besøk av Malmö i siste serierunde, er svært oppgitt over at ikke gullet deles ut på Kopparvallen slik tradisjonen tilsier.

– At vi rammes av dette, er helt åpenbart. Oppmerksomheten rundt den siste kampen reduseres kraftig, sier klubbformann Tom Skarin til Corren.

Han mener klubben har krav på en økonomisk kompensasjon som følge av den tilskuersvikten man trolig blir påført. Åtvidaberg krever 300.000 svenske kroner fra forbundet.

– Malmö gis mulighet til å lokke tusenvis av tilskuere (i neste siste runde), men vi får en omvendt situasjon der vi med stor sannsynlighet blir økonomisk skadelidende. Da mener jeg man må bli kompensert for, sier Skarin. (©NTB)

LES:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag