RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LANGT FRAM: Åge Hareide har ført Malmö til Champions League to sesonger på rad. Men innsatsen i den svenske ligaen denne sesongen kvalifiserer ikke klubben til mer europscupspill. Her fra bortekampen mot PSG i Paris nylig.
LANGT FRAM: Åge Hareide har ført Malmö til Champions League to sesonger på rad. Men innsatsen i den svenske ligaen denne sesongen kvalifiserer ikke klubben til mer europscupspill. Her fra bortekampen mot PSG i Paris nylig. Foto: Charles Platiau (Reuters / NTB scanpix)

Hareide vil sikre mer spill i Europa - henter inn språklærer

Sist oppdatert:
Tar uvanlig grep med sju seriekamper igjen.

Kommunikasjonsproblemer i forsvaret tvinger fram grep i Malmö FF. Åge Hareide har hentet inn språklærer for å tette igjen bakover.

- Vi har ansatt en gutt med mexicansk opphav. Han kan også fotballterminologien, hvilket er viktig, sier Hareide til lokalavisen Kvällsposten.

MFF har sluppet inn mer enn dobbelt så mange mål som serieleder IFK Göteborg. Malmö ligger i skrivende stund på femteplass i Allsvenskan, med fire poeng opp til Elfsborg på plassen over.

En av svakhetene hos de himmelblå skal være språkutfordringer.

I februar hentet laget den peruanske venstrebacken Yoshimar Yotún, og i sommer ankom midtstopper Felipe Carvalho fra Uruguay. De kan kun spansk, og duoen har slitt med å tilpasse seg.

- For Yoshi ble det ikke noe bedre da Carvalho kom og han fikk en lagkamerat å snakke spansk med, sier Hareide.

Språklæreren starter i jobben til uken.

- Han skal være med på treningene også, sier Hareide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere