RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NORSK TRENERDUELL: Celtic med Ronny Deila møter Åge Hareides Malmö til Champions League-kvalifisering. FOTO: NTB scanpix
NORSK TRENERDUELL: Celtic med Ronny Deila møter Åge Hareides Malmö til Champions League-kvalifisering. FOTO: NTB scanpix Foto: Drago Prvulovic/tt (NTB scanpix)

Hareide fyrer opp før norsk trenerduell

- Salzburg var et bedre lag enn Celtic, sier Hareide.

Ronny Deilas Celtic tar onsdag imot Åge Hareides Malmö til det første oppgjøret i mesterligakvalifiseringen mellom de to.

 - Salzburg var et bedre lag enn Celtic, sier Hareide.

Den tidligere norske landslagssjefen brukte søndagen på å studere fire Celtic-kamper. Ligakampene mot Inverness og Kilmarnock og mesterligakvalifiseringen mot Qarabag ble analysert.

- Der gikk hele fridagen min. Jeg brukte nesten dobbelt så lang tid på å se hver av kampene. Jeg spoler tilbake og finner nye detaljer for å skape meg et bilde av dem, sa Hareide på en pressekonferanse mandag.

- Jeg mener at Salzburg er et bedre lag og at det er vanskeligere å spille mot det sterke presset de legger på motstanderne. Det sier jeg ikke for å snakke ned Celtic, fortsetter nordmannen.

Malmö slo ut Salzburg i tredje kvalifiseringsrunde, mens Celtic gikk videre fra oppgjørene mot Qarabag med 1-0 i målforskjell.

Sterkt trykk

Onsdag gjester Malmö Glasgow og Celtics hjemmebane i det siste hinderet før gruppespillet i mesterligaen.

Celtic ønsker å unngå en gjentakelse av fjorårssesongen da de ble slått ut i siste kvalifiseringsrunde.

Malmö på sin side røk ut av gruppespillet i en tøff gruppe bestående av Atlético Madrid, finalist Juventus og Olympiakos.

Det var kamper som ga laget erfaring med å spille for store folkemengder, og Hareide tror at 60.000 fans i Skottland vil gi laget hans ekstra energi.

- Det var det samme da vi spilte mot Juventus. Gutta synes det var et kult øyeblikk, og det er viktig å kjenne på den følelsen.

Hjemmebanen til Celtic er kjent som en tett arena der det kan være vanskelig for trenere og spillere å kommunisere.

- Vi må være våkne og benytte oss av alle sjanser ved stopp i spillet, og hele tida snakke med de spillerne som er nærmest benken, sier Hareide og legger til at Celtic nå spiller en mer europeisk enn britisk fotball.

- Ronny har satt sitt merke på laget. Det kommer til å være annerledes enn å spille mot Salzburg. Trykket kommer fra tribunene, heller enn fra spillerne, og jeg tror laget vårt er godt forberedt på den typen spill vi kan forvente, fortsetter Hareide.

Hjemme

Celtic ligger på andreplass etter fire runder av den skotske ligaen. 15. august ledet laget 4-0 mot Inverness på hjemmebane, men gjestene overrasket og scoret to ganger mot slutten.

- Det var en advarsel, og det vet spillerne. Men det vi må ta med oss, er de første 70 minuttene, som jeg synes var veldig gode, sa Deila etter kampen.

Malmö går også til kvalifiseringen med seier i siste ligakamp etter at Hareides menn vant 2-0 over Gefle. Før det oppgjøret var det snakk om at den norske treneren muligens skulle hvile Jo Inge Berget, Oscar Lewicki og Vladimir Rodic før storkampen mot Celtic.

Rodic spilte likevel fra start, mens Berget ble byttet ut da Malmö ledet 1-0 og det gjensto 61 minutter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere