RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareides menn skuffet i Champions League


MÅLLØST: For Åge Hareide og hans Malmö FF.
MÅLLØST: For Åge Hareide og hans Malmö FF. Foto: Andreas Hillergren/tt (NTB scanpix)
Klarte bare uavgjort mot miniputt fra Litauen.

Malmö skuffet på hjemmebane i annen kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Den svenske seriemesteren klarte kun 0-0 mot Zalgiris fra Litauen.

Åge Hareide førte i fjor den svenske klubben til gruppespillet, men fikk en trå start på kvalifiseringen denne sesongen. Mot Zalgiris ble det målløst.

- Det å ikke slippe inn mål hjemme er veldig viktig i Europa. Nå er presset på Zalgiris at de ikke slipper inn mål. Det er et helt annet press. Skulle de lage et mål, så kan vi utligne og være videre. Man må se det over to kamper, sa Hareide etter kampen.

Eikrem nær

Zalgiris sto imot presset fra Hareides mannskap og sikret seg et fint utgangspunkt foran returoppgjøret i Vilnius neste uke. Spissen Markus Rosenberg følte seg alene på topp.

- I europacupspill blir det litt sånn. Man er litt redd ettersom man vet hvor viktig det er å holde nullen. Når det avgjøres over to kamper blir det viktigere med en defensiv tankegang, sa Rosenberg.

Magnus Wolff Eikrem spilte 82 minutter. I første omgang var han nære ved å gi Malmö en drømmestart, men ble hindret av målvaktsbein. Jo Inge Berget spilte 90 minutter for Malmö.

- Jeg er veldig fornøyd med det defensive. Jeg er veldig fornøyd med Franz Brorsson som spilte sin første viktige kamp for Malmö og gjør det såpass bra, sa Hareide.

Slo ut Lech

Den litauiske klubben imponerte for to år siden med å slå ut polske Lech Poznan i kvalifiseringen til europaligaen, selv om den ikke kom seg til gruppespillet. I fjor røk de ut i annen kvalifiseringsrunde i mesterligaen mot Dinamo Zagreb fra Kroatia.

Med Malmös prestasjoner fra i fjor friskt i minne, var Skåne-klubben favoritter. Det til tross for å stå med tre kamper uten seier på rad i den hjemlige ligaen. Lørdag sikret en scoring fem minutter på overtid 2-2 mot nedrykksplasserte Örebro. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere