RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareides overraskelse

Sist oppdatert:
Mandag tok Åge Hareide ut troppen som skal møte Senegal i Dakar 1. mars. Det var duket for en overraskelse. Se troppen her.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Norge reiste på en ikke så altfor vellykket tur til USA i januar, der det ble tap 1-2 for Mexico og hele 0-5 for USA. Privatlandskampen mot Senegal er i så måte en gyllen mulighet for Åge Hareide & co til å reise kjerringa.

Kah-garanti
Den største overraskelsen er at Pa-Modou Kah er tilbake på landslaget. Det er ikke lenge siden Roda-spilleren gikk ut i TV 2 Nettavisen og sa at han burde bli vurdert av landslagsledelsen. Han ba Hareide om å ta en titt.

- Gjør han det, blir han ikke misfornøyd. Får jeg muligheten, så er jeg med for godt. Da slipper jeg ikke den sjansen. Det garanterer jeg, sa Kah den gangen.

Nå har han fått ønsket sitt oppfylt. Sist Kah var inne på landslaget, var i begynnelsen av 2004.

For afrikanske barn:Kampen mot Senegal spilles som en del av en innsamlingsaksjon for barn i Afrika. Kampen etterfølges av en konsert med blant annet A-ha, Mira Craig, Laurynn Hill, Morten Abel og Youssou N’Dour. Konserten og aksjonen går på TV 2. I Afrika dør to barn hvert eneste minutt. Pengene som samles inn skal brukes til vaksinering av afrikanske barn.

- Jeg var over i helgen og så han mot Heerenveen. Da spilte han en bra kamp. Kah kan spille både midtstopper og back, og det er viktig i en tropp å ha spillere som kan dekke doble posisjoner, sa Hareide om hvorfor han hadde tatt ut Kah denne gangen.

Landslagssjefen har tidligere sagt at han liker spillere som fremmer sitt eget kandidatur, slik Kah gjorde på begynnelsen av året.

Inne i varmen
- At folk sier at de har lyst til å spille på landslaget, ser jeg bare på som positivt, gjentok landslagssjefen mandag.

- Har han sluttet å drible i utsatte posisjoner?

- Han driblet i hvert fall ikke som bakerste mann i helga. Og han kommer ikke til å gjøre det på landslaget. I hvert fall ikke mer én gang.

Trond Erik Bertelsen og Petter Vaagan Moen var med på USA-turen som førstereisgutter. Det at de nå er med videre, kan bare tolkes i en retning: at de overbeviste i USA, og at Hareide ønsker å satse på dem videre.

Hareide signaliserte også at USA-troppen var den siste eksperimentelle. Fra og med nå av vil det bli spissing inn mot en mer eller mindre fast tropp.

Les også:Kah vil til EM-sluttspillet
Les også:Solskjær tilbake i høst?

Her er 18-mannstroppen:

Espen Johnsen, Rosenborg
Thomas Myhre, Charlton

Trond Erik Bertelsen, Fredrikstad
Bård Borgersen, Start
Daniel Braaten, Rosenborg
John Carew, Lyon
Hassan El Fakiri, Borussia Mönchengladbach
Christian Grindheim, Vålerenga
Erik Hagen, Zenit St.Petersburg
Brede Hangeland, FC København
Jon Inge Høiland, Kaiserslautern
Pa-Modou Kah, Roda
Azar Karadas, Portsmouth
Petter Vaagan Moen, Brann
Morten Gamst Pedersen, Blackburn
John Arne Riise, Liverpool
Sigurd Rushfeldt, Austria Wien
Jan Gunnar Solli, Rosenborg
Ole Martin Årst, Tromsø

Kampen spilles kl 19 norsk tid på Stade Léopold Sédar Senghor i Dakar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere