RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareides vikinger sprudler

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
Viking med festfotball mot danske Esbjerg.

ESBJERG - VIKING 2-5:

(Rogalandsavis.no) Viking-spillerne strålte om kapp med den danske sommersolen under kveldskampen i Esbjerg søndag. Strålende angrepsfotball resulterte i fire nydelige scoringer, et selvmål, og komfortabel seier over det sterke danske laget.

- Det var vanvittig kjekt å spille. Vi har fått god flyt i angrepsspillet vårt, i hvert fall hadde vi det i dag. Vi jobber med det på hver trening, og håper det blir like bra i fortsettelsen, sier Birkir Bjarnason til Rogalands Avis.

Selv scoret han Vikings tredje mål. En nydelig Tomasz Sokolowski-pasning fant Martin Fillo på høyresiden. Fillo fant islendingen foran mål. Bjarnason gjorde, nær sagt som vanlig, ingen feil, og punkterte kampen med 3-1-scoringen.

- Det var et fantastisk flott angrep, sier han selv.

Slo Fløy også
Lørdag kveld vant Viking 4-0 over Fløy i en treningskamp over 2 x 30 minutter. Den kampen, samt en lang reise med båt og buss, gjorde at spillerne var litt tunge i beina. Likevel sprudlet de offensivt.

- Det var glimrende angrepsfotball. Det er utrolig kjekt å se. Det var virkelig verdt den lange reisen, og det var det vi håpet på forhånd også, sier Åge Hareide.

Han var smørblid etter kampen.

- Nå håper jeg bare at vi tar med oss entusiasmen og selvtilliten denne seieren ga oss inn mot seriekampene. Jeg synes det ser veldig lyst ut før høstsesongen, sier Viking-treneren.

Berisha scoret
Han kunne glede seg over fire nydelige Viking-mål.

1-0 allerede etter fire minutter da Patrik Ingelsten spilte fram Vidar Nisja som scoret sikkert. 2-1 da André Danielsen fintet seg ned til dødlinjen, og slo inn på hodet til Patrik Ingelsten. Den svenske toppscoreren headet sikkert i noten i motsatt hjørne.

3-1 etter Sokolowski, Fillo og Bjarnasons samspill.

4-1 da Valon Berisha jaget en ball helt inn i 16 meteren. Vant duellen mot Esbjergs forsvarer, og dunket ballen i mål med venstrefoten på volley.

Spesielt den scoringen gledet Hareide.

- Det er vanvittig kjekt når unge spillere lykkes og scorer slik som Valon gjorde i dag, sier han.

Det finurlige ved situasjonen var at Berisha trodde den danske dommeren blåste frispark utover, da han egentlig signaliserte for mål. Først protesterte Berisha høylytt, men den unge egersunderen fikk seg en god latter da han oppdaget tabben.

Fornøyd Ingelsten
Så snart Erik Nevland er spilleklar, må Patrik Ingelsten nok finne seg en plass lenger ute på siden, men han viste igjen hvilken notorisk målscorer han er.

- Det var en bra kamp av oss. Vi spilte stabilt, og det er alltid godt å score, sier Patrik Ingelsten.

Det eneste han ikke likte var Esbjergs andre redusering.

- Det så litt billig ut, synes jeg.

Viking brukte hele 16-mannstroppen som reiste til Danmark. Også U21-landslagskeeper Arild Østbø kom inn for Rune Almenning Jarstein på slutten av kampen.

Søndag for Viking besøk av Odd Grenland når Tippeligaen starter opp igjen.

Les flere saker hos Rogalands Avis.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere