RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harry Kane satte Champions League-rekord - knuser Messi og Ronaldo

Sist oppdatert:
Engelskmannen ble historisk med sin redusering i det nervepirrende oppgjøret mot Juventus.

Harry Kane sto sammen med Christian Eriksen nok en gang for overskriftene da Tottenham snudde 2-0 til 2-2 i Torino.

Mauricio Pochettinos menn fikk en fryktelig start på kampen, og allerede etter ni minutter hadde Juventus' Gonzalo Higuain scoret to mål for vertene.

Kane reduserte imidlertid med en kald avslutning i det 35. minutt, før Eriksen utlignet med et briljant frispark etter 71 minutter.

Dermed er Tottenham fortsatt ubeseiret etter de syv første kampene i Champions League denne sesongen.

Rekord-Kane

Da Harry Kane rundet Buffon og trillet ballen i det åpne målet, ble den engelske landslagsangriperen den første spilleren i historien til å score ni mål på sine ni første Champions League-kamper.

Store navn som Ronaldinho, Simone Inzaghi, Didier Drogba og Diego Costa sto alle med åtte mål på sine ni første kamper, men selv ikke de kan matche Kanes imponerende statistikk.

Han er i tillegg milevis foran spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som sto med henholdsvis to og null scoringer på sine ni første kamper i Europas gjeveste turnering for klubblag.

- Skulle ha scoret et til

Etter kampen var Kane fornøyd med både prestasjonene og resultatet.

- Vi kunne ha kapitulert. Vi lå under med to mål borte i Champions League, men vi leverte en imponerende forestilling, og det viste karakter. Nå tar vi med oss to mål til Wembley, forteller Kane, som mener han burde satt et mål til.

På stillingen 2-0 til Juventus fikk Tottenhams toppscorer en kjempemulighet, men headingen fra fem meter havnet i klypene til Gianluigi Buffon.

- Jeg skulle ha scoret på den muligheten, men man må bare være forberedt på neste mulighet og den satte jeg, sier Kane.

Denne sesongen står Harry Kane med 33 mål på 34 kamper i alle turneringer, hvorav syv av målene har kommet i Champions League.

Steven Gerrard hadde før gårsdagens kamp rekorden for flest mål i løpet av en sesong av en engelsk spiller i Champions League, med sine syv scoringer i 2008/09-sesongen.

Dette er nå en rekord han deler med Kane, som kommer til å være ute etter å sette nok en rekord når Tottenham tar imot Juventus til returoppgjøret den 7. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere