Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harry Kane senket Chelsea etter VAR-avgjørelse

SKAFFET STRAFFE: Tottenham-spiss Harry Kane blir lagt i bakken av Chelseas Kepa.
SKAFFET STRAFFE: Tottenham-spiss Harry Kane blir lagt i bakken av Chelseas Kepa. Foto: David Klein (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tottenham tok første stikk i semifinalen mot Chelsea.

TOTTENHAM - CHELSEA 1-0:

Tottenham og Chelsea spilte tirsdag kveld den første av i alt to kamper for å avgjøre hvem av lagene som skal spille finale i ligacupen.

Tottenham tok første stikk mot londonrivalen. Harry Kane sendte vertene i føringen i første omgang på straffespark, etter at stjernespissen selv ble felt av Chelsea-keeper Kepa da han var alene gjennom i 16-meterfeltet.

- Ingen vits å protestere

Dommer Michael Oliver blåste først for offside på Kane i situasjonen, men etter at den ble vurdert av VAR, pekte han mot krittmerket.

Overraskende nok fortsatte Chelsea-spillerne å protestere etter at videobildene hadde blitt studert og avgjørelsen tatt.

Cesar Azpilicueta, keeper Kepa, og flere andre av de blå flokket seg rundt mannen med fløyta og så ikke helt ut til å akseptere avgjørelsen.

Akkurat det fikk ekspertene i Viasats studio til å humre.

- Det er i hvert fall ingen vits å protestere mot VAR, sa Ronny Deila.

Han fikk støtte av ekspertkollega Jan Åge Fjørtoft, som også påpekte at VAR fortsatt er nytt for mange spillere, spesielt i engelsk fotball.

Kane sa følgende om VAR-situasjonen etter kampen.

- Jeg spilte til dommeren blåste og rundet keeper. Det var en klar straffe. VAR er her for en grunn, og denne avgjørelsen var helt riktig. Jeg er blitt vant til det etter VM, og videodømming blir en viktig del av fotballen framover, sa Kane til Sky Sports.

VAR-avgjørelse

Første omgang ble ikke noen sjanseorgie, men vertene var noen strå hvassere enn de blå gjestene. Etter fem minutter kom Harry Kane til en god avslutning på en variant av et brassespark inne i feltet, men ballen gikk rett på Chelsea-keeper Kepa som hadde få problemer med å redde.

Etter 24 minutter skulle målet komme, på straffe. Kane ble lagt i bakken av Chelseas burvokter og etter et lite opphold blåste dommeren straffe.

Kane var sikker fra elleve meter og Tottenham var i ledelsen.

Chelsea hadde ikke all verden med sjanser, men fem minutter før pause slo Marcos Alonso et innlegg mot Ngolo Kante som kom på et løp inn i boksen, men franskmannen klarte ikke å få styrt ballen på kassa.

På overtid i første omgang fikk Chelsea en ny sjanse. Callum Hudson-Odoi la inn, og ballen gikk via Danny Rose og i en bue mot mål. Spurs-keeper Paul Gazzaniga fikk med nød og neppe dyttet kula i stolpen og ut.

Hjemmelaget kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Chelsea-press

Etter pause var Kane nær sitt andre mål for kvelden. Spissen klinket til fra distanse, men Kepa var med på notene og reddet glimrende.

Utover i omgangen festet Chelsea et grep om kampen, i jakten på en utligning. Først måtte Gazzaniga i aksjon etter et skudd fra Kante og etter 57 minutter slo Azpilicueta et innlegg som ble blokkert av Rose. Chelsea-spillerne ropte på hands, men dommer Oliver vinket spillet videre.

Like etter fikk Andreas Christensen en kjempemulighet etter en corner. Dansken fikk stå alene på fem meter, men mislyktes med avslutningen.

Mot slutten skapte Eden Hazard panikk i Spurs-forsvaret, men det ville seg ikke helt for den belgiske magikeren og vertene fikk ryddet unna.

Nærmere kom ikke gjestene.

P.S. Returkampen mellom lagene spilles 22. januar.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!