*Nettavisen* Sport.

Hassan: - Vi mistet hodet

Foto: Scanpix

19-årige Carlos Alberto sendte Porto i føringen rett før pause, og avgjorde i praksis Mesterliga-finalen mot Monaco. - Vi mistet hodet, sier Monacos Hassan el Fakiri.

27.05.04 09:41

Her kan du lese om kampen minutt for minutt!

Hassan el Fakiri ble sittende på benken i hele kampen for Monaco, og var skuffet etter kampen.

- Det er ikke så ofte vi får muligheten til å være med på dette, så det er klart det er skuffende, sier Hassan el Fakiri til TV 3. Han påpeker at laget tapte kampen da Porto fikk rom og tid til å kontre inn to mål tjue minutter før slutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Vi mista litt hodet, og jagde framover for å få det ene målet som ville gitt utligning. Dermed blir vi konta i senk istedet. Det var jo tjue minutter igjen, så vi hadde egentlig god tid.

Han kunne bare konstatere at 19-årige Carlos Alberto ble den tredje yngste i historien som scoret i en finale i Champions League eller Serievinnercupen.

Gult kort også
Etter 39 minutters spill fikk Carlos Alberto sjansen på et innlegg fra høyre. Han nettet sikkert fra omlag straffemerket, etter litt klabb og babb. Forøvrig hans første i Champions League-sammenheng overhodet! Det var også det eneste skuddet på mål i omgangen.

Etter scoringen rev den unge brasilianeren trøya av seg i en vill feiringsdans, og ble belønnet med gult kort av dommer Kim Milton Nielsen fra Danmark.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Monaco presset kraftig på for å få en utligning i andre omgang. Da ble det selvsagt også store rom å gå i for Porto. Det utnyttet portugiserne til fulle etter 70 minutters spill. En praktfull kontring endte hos Deco (bildet th), som fikk allverdens tid på å score fra 12-13 meters hold.

Ikke lenge etterpå fikk Porto enda til en flott kontring. Derlei sendte ballen via en Monaco-forsvarer fram til innbytteren Dimitri Aleinichev, som banket ballen i mål til 3-0. Russeren erstattet Carlos Alberto et kvarter tidligere.

Skadet
Monaco fikk mye av sitt spill ødelagt, da lagkaptein Ludovic Giuly ble skadet - og måtte bytte etter bare 23 minutters spill.

Kroatiske Prso kom inn i stedet. Og det var opplagt at han ble for lik Morientes som spillertype. Franskmennene mistet tempo helt framme, da Giuly måtte gå ut.

Porto vant veldig fortjent, og ble den andre klubben i historien som vant UEFA-cupen og serievinnercupen to år på rad. Liverpool gjorde det samme for snart 30 år siden. Porto vant UEFA-cupen i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

For Porto-keeper Vitor Baia (bildet) var kampen veldig spesiell. Han er den tiende i historien som har vunnet både Serievinnercupen (Champions League), cupvinnercupen og UEFA-cupen. Siden cupvinnercupen er nedlagt, blir det nok ikke så veldig mange som føyer seg til på den lista i tiden som kommer.

Siste kamp
Portos trener Jose Mourinho er et meget hett navn til å overta som Chelsea-manager neste sesong. Rykter skal ha det til at han skal skive under en fireårkontrakt med London-klubben.

Men onsdag kveld var han bare Porto-trener, selv om han ikke akkurat dempet spekulasjonene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Dette er nesten helt sikkert min siste kamp med Porto. Jeg er stolt av meg selv, og jeg er stolt av mine spillere. Vi har hentet trofeet tilbake til Portugal.

- Vi fortjente det, og vi har skrevet historie. Men jeg synes at begge lagene leverte en severdig forestilling, sier Mourinho, ifølge AFP.

Han startet forøvrig sin fotballkarriere som tolk for Bobby Robson da engelsmannen overtok Sporting Lisboa i sin tid.

Erkjente
Monacos trener Didier Deschamps kunne bare erkjenne at Porto var det beste laget.

- Det er to forskjellige nivåer på Porto og Monaco. Det er helt greit at de vinner, siden de var det beste laget. Selv om jeg er veldig skuffet. Det har vært et kjempeeventyr, men vi endte opp uten noen ting, fastslår franskmannen - som har vunnet både VM, Em og Champions League som spiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.