Hasselbaink sikret Chelsea-seier

Foto: EPA/Scanpix

Jimmy-Floyd Hasselbainks fulltreffer fra straffemerket ble det eneste målet i London-derbyet mellom Chelsea og Charlton på Stamford Bridge.

08.02.04 21:42

Jimmy Floyd Hasselbaink satte inn kampens eneste mål fra straffemerket etter 28 minutter. Dommeren mente nederlenderen ble lagt i bakken av Mark Fish, og Hasselbaink sendte selv ballen i nettet.

Sørafrikanske Fish mente på sin side at Hasselbaink rygget i ham, og at det ikke skulle vært straffe. Men Fish hadde armene rundt Chelsea-spissen, og det hjalp heller ikke at han rett før hadde dyttet Adrian Mutu i feltet. Han var heldig som ikke fikk straffe mot seg da

– Vi kjempet bra fra start til slutt, og det er viktig. Vi er med i gullkampen, og vi må vinne hver kamp for å henge med, sa Chelsea-manager Claudio Ranieri som avfeide spekulasjonene om at han skal byttes ut med Sven-Göran Eriksson.

– Jeg vil være med helt til slutt, akkurat som laget mitt, sa han.

Hasselbaink scoret sitt niende seriemål denne sesongen, to flere enn Hernan Crespo. Hasselbaink er Chelseas toppscorer, selv om han ikke har fått all den tilliten han kunne ønsket seg fra manager Claudio Ranieri.

Jesper Grønkjær skjøt i tverrliggeren etter få minutter på Stamford Bridge, men fikk gult kort like etter da han prøvde å filme seg til straffe i en duell med Fish.

Sjansefattig
Søndagens triumf var en arbeidsseier etter en svak kamp med få sjanser i begge ender – helt til det gjensto ti minutter. Da fikk Chelseas rumener Adrian Mutu tre gode sjanser til å øke ledelsen.

Missene gjorde lite ettersom Charlton var tannløse. Det viktigste for Chelsea var å vinne og dermed få revansj for 2-4-tapet mot Charlton på The Valley 2. juledag.

– Jeg er flau over innsatsen vår i første omgang. Jeg husker ikke en takling i den omgangen, sa Charlton-manager Alan Curbishley, som måtte greie seg uten nyinnkjøpet Scott Parker. Det inngikk i avtalen med Chelsea at han ikke skulle spille søndagens kamp mot sin gamle klubb.

Resultatet gjør at Chelsea på 3. plass har 52 poeng, seks færre enn Arsenal og fire bak Manchester United. Fra Chelsea og ned til Newcastle og Charlton på 4. og 5. plass er det hele 15 poeng.

(NTB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.