Hasselbainks herlige hevn

Jimmy Floyd Hasselbaink har havnet stadig lenger bak i rekken av foretrukkede Chelsea-spisser. Men mot Wolves viste han hvorfor han har er en av Premier Leagus giftigste målscorere.

27.03.04 23:53

CHELSEA – WOLVERHAMPTON 5-2: Jimmy Floyd Hasselbaink måtte nok en gang nøye seg med en start på Chelsea innbytterbenk i hjemmeoppgjøret mot Wolverhampton. Kun 18 ganger har den scoringskåte nederlenderen fått starte denne sesongen, men likevel er han Chelseas toppscorer med sine 12 nettkjenninger.

Mot Wolverhampton viste han så tydelig at det bør bli flere kamper i sesongavslutningen. Mens spisskollega Hernán Crespo for tiden ikke kan finne nettmaskene for sitt bare liv (tydeligst var det da han tidlig i andreomgangen upresset fikk heade på blank kasse, uten å være i nærheten av scoring), gjør Hasselabink som han har gjort så ofte før, nærmere 99 ganger tidligere i Premier League:

Scorer. I bøtter og spann.

Mot Wolverhampton gjorde Chelsea akkurat som de gjorde på Molineux tidligere i sesongen, de puttet fem ganger. Men det var innbytter Haselbaink som stjal overskriftene med sine tre mål på det siste kvarteret. For hadde det ikke vært for den 32-årige landslagsspilleren, så kunne Chelsea i realiteten ha ødelagte alle teoretiske og praktiske muligheter til å innhente Arsenal.

Det så nemlig lenge ut som om nedrykkstippede Wolverhampton, uten Steffen Iversen verken på banen eller benken, skulle stjele med seg poeng fra hovedstaden. Riktignok var Mario Melchiot tidlig frempå å la grunnlaget for kallassifre, men den russiske kaviaren begynte brått å sitte fast i halsen da Henri Camara utnyttet en gedigen tabbe av John Terry, og Jody Craddock senere headet inn en sensasjonell 2-1-ledelse til bortelaget.

Chelsea var lamslåtte, og Wolves var nære ved å øke til 3-1 før Hasselbaink hoppet inn en halvtime før fulltidssignalet. Da startet den mirakuløse snuoperasjonen.

To mann i 100
Først fikk Frank Lampard heltreff fra drøye 20 meter, og en ellers god Paul Jones registrerte knapt ballen som lurte seg inn ved stolpen på sedvanlig Lampard-vis – i engelskmannens hundrede Premier League-kamp på rad.

Men det var ikke slutt der, og de var flere som skulle være i hundrede. Jones hadde knapt fått dratt på plass den andre kula på kuleramma, før Hasselbaink banket inn ledermålet fra snaut 20 meter: Hans hundrede nettkjenning i Premier League, men nederlenderen så ingen grunn til å gi seg der.

Tre på kvarteret
Wolves var på hæla, og mer skulle det komme – og nevnte Hasselbaink fullførte kampen med et ekte hat trick på 15 minutter. Nummer to kom etter et vakkert fremspill fra Damien Duff, og Hasselbaink klinker iskaldt til fra 15 meter – 4-2.

Og var hans andre iskaldt utført, så var Chelseas superspiss tredje mål for dagen en skikkelig lekkerbisken. Et fiffig rykk, og alene med en Paul Jones som etter hvert begynte å gå skikkelig i surr med kuler og baller som føk veggimellom, valgte nederlenderen å stoppe, sikte seg inn, og på typisk superspissvis skrudde han ballen opp i området der hvor tverrligger og stolpe møtes. Lekkert.

Ikke rart Hasselbaink-sangen runget over ’Brua da kampen var over. Nå er Chelsea bare seks poeng bak Arsenal, og skulle serielederen tape toppoppgjøret mot Manchester United søndag; hvem vet hva som kan skje?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag