RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/SCANPIX

Hat trick av Anelka

Sist oppdatert:
Watfords skremmeskudd var ikke nok mot en målrettet franskmann.

WATFORD - CHELSEA 1-3:

Det er ikke uten grunn at Nicolas Anelka har scoret flest mål i Premier League denne sesongen. Mot Watford i FA-cupens femte runde kunne Chelsea prise seg lykkelige over franskmannens målteft.

Anelka ga seg ikke før han hadde scoret hat trick. Det reddet Chelsea fra en flau og unødvendig sorti.

Ikke minst gjorde nok franskmannen et godt inntrykk på påtroppende manager Guus Hiddink, som så kampen fra tribuneplass sammen med Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

- Jeg vet ikke hva Hiddink har lært av å se denne kampen, kanskje at vi er et sterkt lag, sier Anelka etter seieren.

Frank Lampard tror Hiddink ble imponert over hva han så.

- Jeg tror han vil være imponert over viljen vi viste da vi lå under 0-1. Vi spilte på en vanskelig bane i dag. Jeg er sikker på at han ser frem til å trene oss, sier Lampard.

Håpet Lampard ville avgjøre
Det var ingen tvil om hvem som var de store favorittene da de to lagene skulle til pers, i det som også er blitt omtalt som en «familiefeide». Pappaen til Lampard - Frank Lampard senior - er nemlig konsulent for Watford. Senior måtte imidlertid før kampen tilstå at det var med blandede følelser han så på kampen. Innerst inne håpet han at sønnen skulle score det avgjørende målet og gjøre hyllest til sin avdøde mamma.

Det siste skjedde ikke, men det ble likevel juniors lag som stakk av med avansementet til neste runde i FA-cupen.

Totalt sett var det imidlertid en særs fortjent seier, for Chelsea var det klart dominerende laget. De gjorde alt - unntatt å score.

Genialt bytte
Men da det virket som det bare var et tidsspørsmål før Watfords forsvar skulle bryte sammen, gjorde manager Brendan Rodgers et dobbeltbytte. Én av dem som entret banen var Tamas Priskin.

Tre minutter etter byttet, fikk ungareren sin første touch på ballen. Da gjorde han like godt kort prosess. Han kom seg rundt på venstresiden og lobbet ballen over Petr Cech, som akkurat ikke klarte å avverge.

Hjemmepublikum kunne juble hemningsløst.

Paralysert forsvar
Men det varte ikke lenge. Seks minutter senere erfarte Chelsea at alle gode ting er 15. Det måtte nemlig 15 cornere til før det resulterte i nettkjenning. Branislav Ivanovic headet Lampards corner videre til Anelka, som elegant sparket ballen i mål.

Bare minuttet senere sendte Ashley Cole av gårde et innlegg fra venstrekanten. Denne gangen kunne Anelka heade den inn, mens et paralysert Watford-forsvar bare kunne konstatere at de ikke klarte å detonere cupbomben denne gang.

Anelka ville imidlertid ikke gi seg. Salomon Kalou serverte, og Anelka takket med å sette inn sitt tredje for kvelden.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere