Hat trick av Karadas

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Stopperspissen herjet med Austria Wien.

AUSTRIA WIEN - BRANN 2-3:

Et av Branns største problemer forrige sesong, var effektiviteten foran mål. Etter at Thorstein Helstad forsvant fra Bergen til franske Le Mans, ble det noe tynt på topp.

Det har lenge vært spekulert i hvem som skal fylle denne rollen, men ut ifra det som skjedde i torsdagens treningskamp mot Austria Wien, så har kanskje løsningen vært nærmere enn det som først ble antatt.

Til tross for at han ikke akkurat er den bakromsspissen det har blitt snakket så mye om, så viste i hvert fall stopperspiss Azar Karadas at han vet svært godt hvor målet er.

Scoret tre ganger
Hele tre ganger fant han nettmaskene i oppgjøret mot østerrikerne, og sørget dermed for at Brann tok sin første seier i 2009, og sin første under Steinar Nilsens ledelse.

Det var imildertid Austria Wien som startet best. Drøye fem minutter før pause sendte Ermin Sulimani østerrikerne i ledelsen med et hardt skudd ned i høyre hjørne.

Rett etter pausen var det duket for Karadas' første for dagen. Jan Gunnar Solli slo et hjørnespark, og inne i boksen raget 27-åringen høyest og stanget ballen i mål.

I det 62. minutt ble Branns Rudolph Austin utvist. Jamaicaneren fikk sitt andre gule kort for en takling med høy støvel, og måtte forlate banen, med nesten en halvtime igjen.

Fikk fortsette med 11
Dommeren lot likevel Brann få fortsette med 11 mann. Austin måtte ut, men inn kom Gylfi Einarsson. Og i løpet av kampesn neste 12 minutter ble det meste avgjort.

Etter 72 minutter holdt Erik Huseklepp ballen så vidt i spill, forserte inn i feltet, og la ut til Karadas. Spissen fikk en enkel oppgave med å sette ledermålet i nettet.

To minutter senere var duoen på farten igjen. Huseklepp ga til Karadas, som fyrte av. Skuddet ble først blokkert, men eidaren tok seg også av returen, som suste inn.

Dermed hjalp det svært lite at Austria Wien reduserte mot slutten. Brann kunne juble for seieren, i en kamp der nykommer David Nielsen også spilte fra start.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag