Hat trick ga Hertha Berlin luke

Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Rykker ifra i tysk Bundesliga.

Forrige uke gikk Hamburger SV på et skuffende hjemmetap mot Wolfsburg i tysk Bundesliga, og lørdagens kamp mot Borussia Mönchengladbach ble langt ifra noen opptur.

Vertene, som før kampen lå aller sist på tabellen, ga seg ikke før gullkandidatene fra nord var nedsablet med 4-1. Det første målet ble scoret av den tidligere Molde- og Moss-spissen Rob Friend.

Jevnt om andreplassen
Dermed sakker Hamburg akterut i kampen om ligagullet, og ligger etter dagens runde på femteplass i Bundesliga. Det er imidlertid ingen grunn til å svartmale situasjonen helt. Hoffenheim på andreplass har nemlig like mange poeng som Hamburg - det samme har Bayern München på tredje og Wolfsburg på fjerde, alle med 42 poeng.

For å gjøre det hele enda litt jevnere: Både Hoffenheim, Bayern München og Wolfsburg har alle 18 plussmål(!), og de to førstnevnte har scoret og sluppet inn nøyaktig like mange mål.

Det er ingen tvil om at alt er åpent i Tyskland.

Hertha og Bayern snudde
Men Hertha Berlin dro litt unna konkurrentene da de slo Energie Cottbus oppskriftsmessig 3-1 i sin kamp lørdag. Hjemmelaget Cottbus tok ledelsen etter 21 minutter, men tre mål av Andrej Voronin snudde kampen for serielederne, som ligger fire poeng foran de fire lagene bak.

Av disse kan det virke som om Bayern München er den største utfordreren. De regjerende mesterne ser virkelig ut til å ha funnet formen med 5-1 over Hannover, i en kamp der Hannover tok ledelsen først.

Laget fra Sør-Tyskland viste imidlertid at de har flere strenger å spille på, etter at de fem målene ble scoret av fem forskjellige spillere.

Hoffenheim spilte 0-0 hjemme mot Werder Bremen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.