*Nettavisen* Sport.

Haugers grisetakling gir Odd håp

LAGDE STRAFFE: Henning Hauger ga Odd litt norsk hjelp på svensk jord. Foto: Björn Larsson Rosvall (NTB scanpix)

Skienslaget fikk norsk hjelp på svensk jord.

ELFSBORG - ODD 2-1:

Odd Grenland er et av flere norske lag som har imponert i kvalifiseringen til europacupen denne sommeren og torsdag ventet ny motstand.

Laget fra Skien møtte Henning Hauger og hans Elfsborg på bortebane. Dette var den første av to kamper i Europa Leagues tredje kvalikrunde.

Nettopp Hauger skulle bli sentral da han lagde straffe etter 20 minutter. Et straffespark Olivier Occean omsatte i nettet og sendte Odd foran.

Rett før pause utlignet Elfsborg ved Viktor Prodell og drøye ti minutter før slutt snudde svenskene kampen ved Simon Lundevall.

Et skudd Sondre Rossbach burde ha stoppet.

Men til tross for tap fikk Odd med seg et viktig bortemål, takket være grisetaklingen til Hauger. Returen spilles i Skien om én uke.

Fikk straffe
Det var det norske laget som fikk den første store sjansen i Sverige. Jone Samuelsen vant ballen og spilte fram mot nykommer Pape Pate Diouf.

Spissen spilte videre til Thomas Grøgaard som kom på overlapp og han la igjen inn mot Olivier Occean. Veteranen headet over mål.

Ti minutter senere fikk gjestene altså straffe. Henning Hauger felte Samuelsen på hodeløst vis inne i feltet og dommeren var sikker.

Fra elleve meter gjorde Occean alt riktig og sendte Odd foran.

Etter scoringen kom vertene mer med og skapte en del farligheter, men det skulle drøye til det 41. minutt før vi fikk en utligning.

Keepertabbe
Viktor Claesson vendt seg fri fra to Odd-spillere, før han sendte ballen videre til Viktor Prodell. Han kunne enkelt sette inn 1-1-målet.

En herlig involvering av Claesson i forkant av scoringen.

Etter hvilen sto ikke sjansene i kø, men etter rundt 60 minutter fikk begge lag muligheten til å gjøre om på resultatet.

Først klinket Diouf til fra spiss vinkel og traff innsiden av stolpen og ut. Ballen rullet på tvers over linjen før den gikk ut på andre siden.

Rett etter kom Elfsborg til en god mulighet, men det harde skuddet gikk rett på keeper Sondre Rossbach, som ga retur og den plukket Elfsborg opp. Det endte med at Prodell kom til en heading, men Rossbach reddet.

I det 76. minutt var ikke Rossbach like habil da han slapp inn et langskudd fra Simon Lundevall fra rundt 25 meter. Odd-keeperen var nede ved stolpen, men slapp ballen forbi seg på klønete vis.

Flere mål ble det ikke på Borås Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.