*Nettavisen* Sport.

Haugesund ydmyket Solskjærs menn

Foto: Jan Kåre Ness (Scanpix)

Molde ble senket av et drepende effektivt hjemmelag.

29.05.11 22:21

HAUGESUND - MOLDE 5-0:

- De kommer til å bli en tøff motstander, uttalte Molde-trener Ole Gunnar Solskjær før søndagens oppgjør.

Den uttalelsen fikk han helt rett i.

For i regnværet i Haugesund måtte Solskjær se sine disipler få en grundig leksjon i effektiv fotball av Jostein Grindhaugs menn.

Fem ganger måtte Molde-målvakt Espen Bugge Pettersen plukke ballen ut av egen målgård, mens bortelaget ikke sto igjen med annet enn en smultring i målprotokollen.

- Dette var jævlig moro. Det er vestlandsvær og vi gjør en bra kamp. Molde hadde ballen en del, men vi var gode når vi gikk fremover, sa tomålscoreren Thomas Sørum rett etter kampslutt.

Effektive Haugesund
En syk Magne Hoset var ikke med i Molde-troppen som reiste til Haugesund, mens Christian Steen måtte kaste inn håndkle i løpet av oppvarmingen. Sistnevnte røk en leggmuskel og må belage seg på flere uker på sidelinjen. Skadesituasjonen for motstanderlaget var heller ikke bedre, tvert imot. Åtte spillere var uaktuelle for oppgjøret.

Skademarerittet til tross, Haugesund satte inn kampens første mål allerede etter syv minutter. Nikola Djurdjic ble spilt fri på høyresiden og sendte ballen 45 grader inn i feltet til Alexander Søderlund som kontant smalt ballen inn nede ved stolperota.

Hjemmelaget fortsatte å presse på og de fikk sitt andre mål for kvelden takket være Moldes Pape Pate Diouf. 22 minutter var spilt da José Daniel Bamberg sendte en godt slått corner inn i feltet. Ingen hvitkledde fikk hodet på ballen, men det gjorde senegaleseren Diouf som styrte ballen forbi egen målvakt.

Rett før pause kom kveldens tredje nettkjenning, også den til hjemmelaget. Djurdjic blir igjen spilt igjennom og får akkurat vippet ballen over Bugge Pettersen, før han ble løpt ned av den utrusende keeperen. Thomas Sørum får headet ballen inn i det tomme målet, mens spisskollega Djurdjic ble liggende på gresset. I samme situasjon fikk Vegard Forren seg et kutt over øyet da han ble truffet av skoen til Bugge Pettersen. Forsvarsspilleren fikk behandling og var raskt tilbake på banen.

Målfesten fortsatte
Molde sparket i gang den første omgangen og holdt ballen i laget - i hvertfall de første fem minuttene. For seks minutter ut i omgangen ble Thomas Sørum spilt igjennom på venstresiden. Angrepsspilleren fintet seg innover i banen og plasserte ballen bak sisteskansen til Molde.

De 4 287 fremmøtte tilskuerne på Haugesund Stadion hadde knapt rukket å stilne trampeklappen for hjemmelaget før de fikk mer å juble for. Sørum blir løpt ned inn i feltet og dommer Kristoffer Helgerud pekte resolutt på krittmerket. Djurdjic tok det litt billige idømte straffesparket og plasserte ballen helt inne ved stolpen og resultattavlen viste 5-0.

Molde var med på notene
Selv om resultatet tilsier total dominans til hjemmelaget, var Molde med på notene. Banespillet var jevnspilt, men Moldes spillere maktet ikke å omgjøre noen av sine sjanser til tellende resultat.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag