RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TUNG START: Ronny Deila hadde drømt om en enklere start på Celtic-tilværelsen.
TUNG START: Ronny Deila hadde drømt om en enklere start på Celtic-tilværelsen. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Havnet i opphetet ordveksling med Sky Sports-journalist

- Jeg er ikke enig med deg.

EDINBURGH (Nettavisen): Da Ronny Deila møtte pressen etter det sure 0-2-tapet mot Legia onsdag kveld, ble han bombardert med spørsmål om hvorfor det har blitt fiasko i to viktige kamper på rad.

Flere av pressefolkene ville vite hva Deila synes om stallen han nå råder over i Celtic.

Klubbledelsen har lenge fått kritikk for å ikke forsterke godt nok, og temaet opptok mange etter at Celtic hadde fått passet påskrevet av Legia to ganger.

- Har du et arvet et lag som ikke er bra nok? spurte en journalist.

- Akkurat nå er det selvsagt ikke bra nok, men vi har vært uheldige med skader. Jeg vet at klubben ønsker å forbedre stallen, og vi må hente den beste kvaliteten ut fra de pengene vi har. Vi må opp tre-fire hakk tempomessig skal vi ha noe å gjøre i Europa, innrømmer Deila.

Han tok på seg ansvaret for tapet, og var samtidig helt ærlig på at laget hans er langt unna det nivået som kreves for å komme til Champions League.

- Det er selvsagt mitt ansvar, men jeg trenger tid til å få mine tanker inn i laget, og tid til å hente spillere jeg vil ha. Det er nytt for meg, nytt for spillerne, men vi jobber hardt hver dag. Jeg er skuffet, og prestasjonen var ikke god nok. Det er på det nivået vi er nå, sier Deila.

Diskuterte med Sky Sports
Det ble starten på en liten ordveksling mellom Deila og Sky Sports-journalisten på første rad.

- Har du forandret for mye for raskt? spurte Sky Sports.

- Det er det dummeste spørsmålet jeg har hørt, sier Deila, før han skjønner at han hørte feil og misforsto spørsmålet.

- Jeg spør om du har forandret for mye for raskt, gjentar Sky-journalisten.

- Jeg har ikke forandret så mye. Jeg har spilt med spillerne i de samme posisjonene de alltid har gjort, og det er ikke mange av spillerne som gjør noe annerledes nå, sier han.

- Hvordan kan da et lag som har kvalifisert seg for to Champions League-sluttspill på rad ... sier Sky-journalisten før Deila avbryter.

- Er stallen den samme? spør nordmannen retorisk.

- Det er ikke stor forandring fra forrige sesong, svarer Sky.

- Det er minst tre-fire spillere som ikke er her nå. Jeg skjønner at du ser det på den måten, men jeg er ikke enig. Stallen er annerledes nå, og vi trenger noen nye spillere og skape et bedre lag, sier Deila.

- Forstår spillerne hva du vil? spør Sky-journalisten.

- Jeg skal ikke forandre meg, da trenger jeg heller spillere som kan gjøre det jeg ønsker, sier Deila.

Flere ganger påpekte altså Deila at stallen ikke er god nok.

Det vakte oppsikt blant de skotske journalistene som kjenner kulturen i Celtic.

TOK DEBATTEN: Ronny Deila.

- Var ganske kritisk
BBC-journalist Alasdair Lamont har dekket skotsk fotball i årevis, og tror Deila skal være forsiktig med å si sånne ting i startfasen som ny Celtic-sjef.

- Er det noe en fersk manager pleier å gjøre, er det å jobbe for at spillerne skal være på hans side. Nå var han ganske kritisk til den generelle kvaliteten. Jeg tror, ut fra det jeg blir fortalt, at spillerne liker Deila. Jeg tror ikke de snur seg mot ham på grunn av dette, men det er småting som dette som kan gjøre presset på ham større etter hvert. I hvert fall for Deila som er så uerfaren, sier Lamont til Nettavisen.

- Det blir spennende å se om han sier det samme når han har fått tapet på avstand, legger han til.

- Har Deila rett når han mener Celtic-troppens kvalitet er for dårlig?

- Jeg tror ikke det har skjedd så store forandringer i stallen at de har gått fra å være et bra lag til et så dårlig lag som han prøvde å si, sier Lamont.

BBC-journalisten er ikke enig med Deila når han sier at spillerne har spilt i sine vante posisjoner.

- Mot Legia i første kamp spilte Adam Matthews venstreback, og han er høyreback, mens venstreback Emilio Izaguirre ble henvist til benken. Han startet med Jo Inge Berget som han nettopp hadde signert, og det fungerte ikke, mener han.

Europaligaen neste
Nå venter playoff til Europaligaen for Celtic, og Deilas menn kommer inn i siste kvalikrunde. Det er altså bare to kamper som gjenstår før et eventuelt gruppespill, og første kamp spilles allerede om 14 dager.

- Det er viktig at vi spiller europeiske kamper som gir oss mulighet til å måle oss med nivået, sier han.

Henning Berg håper Celtic er tålmodige med Deila.

- Jeg kjenner mentaliteten og personligheten hans. Han har erfaring, kunnskap og karakteren som skal til for å lykkes. Jeg håper Celtic gir ham tid, det vil være lurt, han er en god manager og trener. Det er vanskelig å få innført ideene sine på én måned. Ting tar tid, selv hadde vi ikke klart dette i januar. Det var vanskelig for ham å spille sesongens viktigste kamper så tidlig, sier Berg.

Han synes trolig det er morsommere å lese aviser enn Deila akkurat nå.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere