RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hødd-keeperens argentinske «hemmelighet»

Foto: Scanpix (Montasje)
Sist oppdatert:
Legg merke til dette under cupfinalen.

- Nå er Hødd fantastisk i kontringsspillet. Først og fremst på grunn av herlige igangsettinger fra keeper Nyland.

Ordene kom fra Tom Nordlies munn da Hødd var i ferd med å ta over styringen i cupsemifinalen hjemme mot Brann i september.

- En styrke
Det er sjeldent at keepere blir regnet som en offensiv trussel, med mindre de heter Rogerio Ceni eller José Luis Chilvart, men det blir Hødds unggutt Ørjan Håskjold Nyland.

Ikke som en målscorer, men som en fenomenal igangsetter bakfra.

- Det er helt klart blitt en av mine styrker, og det er noe jeg jobber med å utvikle hele tiden, sier Nyland til Nettavisen.

Argentinsk inspirasjon
De fleste motstanderne er nok kjent med Nylands ferdigheter med beina, men opprinnelsen er det ikke like mange som kjenner til. Inspirasjonskilden er nemlig ingen ringere enn Argentinas tidligere landslagskeeper Roberto Abbondanzieri.

- Jeg så keeperen til Argentina under VM 2006 og ble veldig inspirert av måten han skjøt ut ballen på. Jeg bestemte meg for å trene på det.

Som sagt, så gjort.

Den da 15 år gamle gutten gikk rett ut og begynte å trene på dette spesielle utsparket, med liggende vrist.

(artikkelen fortsetter under videoen av Roberto Abbondanzieri)

21-åringen regnes som et av Norges største keepertalenter, og tidligere i høst fikk han følgende skussmål fra U21-landslagstrener Per Joar Hansen i et intervju med Nettavisen..

- Han er en matchvinnertype, og har enormt potensial. Han må bli bedre teknisk, og er nødt til å jobbe videre med det. Han er mentalt sterk og har en karisma og vinnervilje som er veldig bra, og for ham handler det om å få opp stabiliteten.

- Vil ut i Europa
Selv ønsker han å ha mest mulig fokus på cupfinalen, men han avslører såpass som at han er veldig sulten på suksess i åra som kommer.

- Jeg har lyst til å gå hele veien. Jeg vil på A-landslaget og ut i Europa. Det er et lite nåløye, men jeg skal jobbe hardt for å komme dit, sier Nyland.

Under cupfinalen blir han trolig fulgt av flere toppklubber. Han har et stående tilbud fra Hødd, men har ennå ikke bestemt seg for hvor fotballfremtiden ligger.

- Kontrakten min går ut etter denne sesongen, og jeg har et tilbud fra Hødd. Hva det blir til, gjenstår å se, men nå har jeg fokus på cupfinalen.

Har du også fokus på cupfinalen, kan du følge den på nalive.no fra 13.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere