RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedenstad nærmer seg Braunschweig

LÅNES UT: Det går mot utlån til Eintracht Braunschweig for Vegar Eggen Hedenstad.
LÅNES UT: Det går mot utlån til Eintracht Braunschweig for Vegar Eggen Hedenstad. Foto: Imago/eibner
Sist oppdatert:
Lånes ut etter marerittsesong i Freiburg.

Vegar Eggen Hedenstad har vært gjennom en marerittaktig sesong i Bundesliga-klubben Freiburg. Skader hindret den tidligere Stabæk-spilleren i å spillet et eneste minutt for den tyske klubben.

Nå går det mot utlån til Eintracht Braunschweig, som rykket ned fra Bundesliga forrige sesong. Det bekrefter Hedenstad selv overfor Nettavisen.

- Det er ikke 100 prosent sikkert, men det går mot utlån til Braunschweig. Det er bare signaturen som mangler, sier Hedenstad.

Låneavtalen har varighet ut kommende sesong.

- Ingen nedtur
Ettersom 23-åringen slet med skader gjennom hele forrige sesong, og Freiburg nylig hentet høyrebacken Sascha Riether fra Fulham, ble valget enkelt.

- Det handler rett og slett om spilletid. Etter et år med masse skader, trenger jeg kamptrening. Jeg kunne nok fått spilletid i Freiburg etter hvert som formen blir bedre også, men det er litt vanskelig å si, sier Hedenstad.

Elverumsingen er imidlertid klar på at å gå ned et nivå ikke er noen skuffelse.

- Jeg ser overhodet ikke på et utlån til Braunschweig som en nedtur, men som en mulighet til å spille kamper og komme i skikkelig bra form.

Erstatter Omar?
Hedenstad kom til Freiburg fra Stabæk sommeren 2012.

Vinteren 2012-2013 var han et av de heteste navnene i norsk fotball. Unggutten spilte seg til fast plass og imponerte stort, blant annet med en bunnsolid landskamp mot Ungarn i Budapest.

Etter å ha vært ute av Freiburg-laget våren 2013, var Hedenstad tilbake på banen da klubben til siste slutt kjempet om en plass i forrige sesongs Champions League.

I Eintracht Braunschweig kan han fort bli en ren erstatter for Omar Elabdellaoui, som nylig signerte for Olympiakos. Håvard Nielsen spiller fremdeles i klubben.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere