Gå til sidens hovedinnhold

Hedenstad-tap mot Bayern

Nordmannen fikk det tøft mot Franck Ribery & co.

Bayern München tok sin 12. seier på 14 seriekamper med 2-0 over Freiburg og er «høstmester» tre runder før Bundesliga er halvspilt.

Det er 18. gang den sørtyske storklubben er best i høstsesongen, men det er første gang på 50 Bundesliga-sesonger at prestisjetittelen høstmester deles ut allerede etter 14 serierunder.

Før storkampen mot tittelforsvarer Borussia Dortmund lørdag er Bayern München 10 poeng foran Leverkusen, som inntok 2.-plassen med 4-1-seier borte mot Werder Bremen.

Hedenstad fra start
Bayern München og Leverkusen utnyttet dermed feilskjærene til Dortmund (uavgjort), Schalke og Frankfurt (tap) tirsdag.

Vegar Eggen Hedenstad spilte fra start for Freiburg, men han kunne ikke hindre at Bayern festet et tidlig grep. Thomas Müller scoret på straffespark i det 12. minutt, og litt senere ble hjemmelagets Fallou Diagne utvist.

– Når man kommer under mot Bayern etter et kvarter og må spille i undertall så blir det vanskelig, sa Freiburg-forsvarer Oliver Sorg.

Anatolij Timosjtsjuk fastsatte resultatet 11 minutter før slutt.

– Vi gleder oss stort over tre poeng. Det var viktig å vinne her, sa Müller.

God Nordtveit
Håvard Nordtveit var svært god da Borussia Mönchengladbach vant 2-0 over Wolfsburg, og han la opp til begge målene.

Som i tirsdagens kamper gjennomførte publikum i onsdagens bundesligakamper en protest mot økende restriksjoner på hva tilskuerne kan foreta seg. De skulle være stille i 12 minutter og 12 sekunder, men i Gladbach greide de det bare inntil Juan Arango gjorde 1-0 i det 11. minutt.

Tony Jantschke doblet ledelsen rett før pause.

– Håvard Nordtveit gjorde en meget god kamp. Han har funnet sin rolle, sa trener Lucien Favre etter kampen.

Borussia Mönchengladbach er midt på tabellen, men det er bare fire poeng opp til Schalke på fjerdeplass.

Varmet opp med seier
Leverkusen, som neste uke tar imot Rosenborg i europaligaen, er ny førsteutfordrer til Bayern München etter sin storseier i Bremen. Gonzalo Castro scoret de to første målene, Simon Rolfes og Jens Hegeler hvert sitt.

Stuttgart, som møter Molde i siste europaligarunde, vant 2-1 over tabelljumbo Augsburg takket være mål av Ibrahima Traoré og Vedad Ibiseivc.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley