RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Heder til Hazard og Benzema

Sist oppdatert:
De to stjernene stakk av med hver sin gjeve pris.

Fransk fotball har kanskje havnet litt i skyggen av de store ligaene i England, Italia og Spania de siste årene, men det gror utvilsomt godt i Ligue 1.

Mange av spillerne i den franske ligaen er brennhete på overgangsmarkedet og de største klubbene i Europa følger utviklingen deres med argusøyne.

Eden Hazard, Yann M'Vila, Moussa Sissoko, brødeparet André og Jordan Ayew, Moussa Sow, Hugo Lloris, Balise Matuidi, og Mamadou Sakho er noen av flere stjerner.

Årets utlending
Belgiske Hazard er kanskje en av dem de fleste fans av storklubber går og drømmer om for tiden og det med god grunn. Belgieren er en av de ypperste i Ligue 1.

Tirsdag ble han også hedret for sin innsats i Lille-drakten det siste året. Magasinet «France Football» har nemlig kåret ham til årets utenlandske spiller i Frankrike for 2011.

Lille gikk som kjent til topps i den franske ligaen i vår og Hazard var en av nøkkelspillerne på laget. Denne høsten har Lille spilt i Champions League, men gikk ikke videre.

Lille ble også kåret til årets klubb i fransk fotball, mens formann Michel Seydoux fikk prisen for beste klubbleder.

Benzema best
Det var imidlertid ikke bare Lille som stakk av med litt heder og ære tirsdag. Real Madrids Karim Benzema ble kåret til årets spiller i Frankrike.

Komiteen hadde også funnet plass til Lyon, som nylig snek seg videre i Champions League på bekostning av Ajax. Lyon stakk av med prisen «Årets prestasjon».

Denne prestasjonen var 1-7-seieren over Dinamo Zagreb i forrige uke. Seieren har blitt mye omdiskutert og noen mener at Zagreb tapte med vilje, men prisen er Lyons uansett.

Her er flere franske priser:
Årets spiller: Karim Benzema (Real Madrid)
Årets klubb: Lille
Årets klubbleder: Michel Seydoux (Lille)
Beste talentutvikler: Montpellier
Årets prestasjon: Lyon
Årets komet: Marvin Martin (Sochaux)
Årets utenlandske spiller: Eden Hazard
Årets kamp: England - Frankrike 1-1 (3-4 e. e. str.) i kvinne-VM
Årets dommer: Clement Turpin
Beste kjøpspolitikk:
Paris St. Germain

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere