RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mike Egerton / Pa Photos

Hedret sin døde sønn etter Liverpools seier

Sist oppdatert:
- Dette var for Luca, sa Brad Jones etter 3-2-thrilleren.

Mens Brad Jones forberedte seg til VM i Sør-Afrika i 2010 sammen med lagkameratene på Australias landslag, fikk han en telefon som skulle forandre livet hans for alltid. En telefon som ble starten på et grusomt mareritt.

Sønnen Luca hadde fått kreft.

En lang og vond kamp startet, en kamp viktigere enn noen han hadde spilt tidligere eller ville spille senere. En kamp han, kjæresten Dani Lawrence og sønnen Luca skulle tape.

18. november 2011 døde Luca, bare seks år gammel.

Ble far på nytt
Brad Jones signerte for Liverpool i august 2010, bare et par måneder etter at Luca fikk beskjed om sykdommen. Den australske keeperen hadde selvfølgelig fokuset på viktigere ting enn fotball etter overgangen fra Middlesbrough.

Dessuten var Pepe Reina et soleklart førstevalg på keeperplassen. Sommeren 2011 hentet Liverpool også inn Alexander Doni fra Roma som ny reservekeeper. Veien til spilletid ble nå enda lenger for Jones, som kun spilte to kamper for klubben den første sesongen etter overgangen fra Boro.

Kamp nummer tre kom først denne uka, men la oss vente litt med det.

Onsdag før påske, 4. april, fikk nemlig Brad Jones og Dani Lawrence en ny sønn da Nico Luca Jones kom til verden.

Reddet straffespark
Tre dager tidligere pådro også Pepe Reina seg et rødt kort og tre kampers karantene, noe som medførte at Reina ville miste sin første ligakamp på over fem år. Det medførte også at Liverpool igjen fikk behov for Brad Jones på innbytterbenken og Alexander Doni mellom stengene.

Doni sto i 1-1-kampen mot Aston Villa og ble igjen foretrukket til tirsdagens ligakamp mot Blackburn, mens Jones satt på benken for andre kamp på rad.

Bare 25 minutter inn i kampen ble Doni utvist for sin felling av David Hoilett som bakerste mann. Dermed måtte Brad Jones inn. Inn til sin aller første ligakamp for Liverpool, og sin første kamp for rødtrøyene siden desember 2010.

Det første Jones gjorde, var å redde straffesparket fra sin tidligere lagkamerat i Middlesbrough, Aiyegbeni Yakubu.

- Hva jeg tenkte på? Alle fredagene på treningsfeltet med Yakubu i Middlesbrough. Jeg har spilt sammen med ham i noen år og på fredager pleide vi å trene på straffespark, så jeg kjente til stilen hans og hva han liker å gjøre, forteller Jones ifølge The Guardian.

- Jeg gjettet siden og klarte heldigvis å redde.

- En stor uke
Jones lagde et straffespark selv, på nokså klønete vis, senere i kampen. Og da scoret Yakubu. Men Brad Jones endte opp på det vinnende laget etter at Andy Carroll headet inn 3-2 på overtid i den svært innholdsrike kampen.

- Det har vært 18 vanskelige måneder med min sønns bortgang. Dette var for Luca, og åpenbart også for supporterne som har gitt meg den støtten de har. Kjæresten min fødte nettopp en liten gutt, så det har vært en stor uke, konstaterer Jones.

Lørdag kommer neste kapittel i karrieren hans: På grunn av karantenene til Reina og Doni blir Jones å finne i startoppstillingen til Liverpool i FA-cupsemifinalen mot byrivalen Everton.

- Semifinalen er ikke noe jeg har tenkt på, for å være ærlig, men det er en stor kamp og nå handler det om å forberede seg til den og sørge for at jeg er fokusert, sier Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere