RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ada Hegerberg i aksjon i VM-kampen mot England mandag.
Ada Hegerberg i aksjon i VM-kampen mot England mandag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Hegerberg: - Ikke typen til å legge meg

Sist oppdatert:
Ada Hegerberg burde fått straffespark da hun føk forbi sin motspiller og ble holdt igjen fem minutter før pause. Hun slet seg fri og skjøt rett på keeper.

- Jeg er ikke typen til å legge meg ned i sånne situasjoner. Jeg vil heller skyte. Det er noe som heter kynisme, men jeg vil spille fair. Da vil jeg heller komme til avslutning selv om det kanskje var en felling. Jeg tenker ikke over det i situasjonen, da er det bare å gå rett på mål, sa hun til NTB etter tapet for England.

- Det burde ikke være nødvendig å legge seg ned for å få straffe?

- Nei. Jeg skal ikke dra inn dommerne, men hele standarden (på dømmingen) har egentlig vært litt skuffende. Det er ikke fordi vi tapte i dag, men standarden kunne vært høyere.

Hegerberg var en av spillerne med flest avslutninger i VM. Hun prøvde seg fire ganger i mandagens kamp, og to av sjansene var veldig store. Begge ganger gikk skuddet ganske rett på keeper.

Det var ikke så rart i straffesituasjonen før pause, men det skjedde også da hun parkerte en motspiller på en bruddpasning noen minutter før Englands vinnermål.

- Det var tøft fysisk i dag. Jeg prøvde å komme til så mange skuddmuligheter som mulig, og prøvde å få dem på mål, sa Hegerberg.

Hun ble stående med tre scoringer i sitt første VM-sluttspill, alle i gruppespillet.

Karen Bardsley, som sto i veien for to avslutninger hver fra Hegerberg og Isabell Herlovsen, ble kåret til kampens spiller.

Dermed må Herlovsen tirsdag tilbringe 27-årsdagen på flyet hjem til Norge, ikke på vei til VM-kvartfinale i Vancouver. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere