Gå til sidens hovedinnhold

Hegerberg historisk - kåret til verdens beste

France Football kåret verdens beste kvinnelige spiller for første gang, og Ada Stolsmo Hegerberg fra Sunndalsøra gikk helt til topps.

Ada Stolsmo Hegerberg er vinner av den første kvinnelige Ballon d'or-kåringen.

Det ble klart under en seremoni i Paris mandag.

Takket familien

23-åringen startet takketalen sin med å takke familien, som var på plass blant publikum i den franske hovedstaden.

- Jeg vil gjerne takke forloveden min (Thomas Rogne), som er min største støtte. Jeg vil også sende en stor takk til familien min, som er her i kveld. Jeg elsker dere så mye. Jeg takker dere for støtten dere har gitt meg.

Angrepsstjernen takket også magasinet France Football, for å ha inkludert kvinnelige spillere i kåringen for første gang.

- Jeg vil også sende en stor takk til France Football, som gir oss denne muligheten. Det er et stort steg for kvinnefotballen. Jobben dere gjør er så viktig for kvinnefotball. Sammen utgjør vi en forskjell, sa Hegerberg.

- Tro på dere selv, jenter

Verdens beste kvinnelige spiller avsluttet talen ved å henvende seg til unge jenter.

- Jeg vil gjerne avslutte denne talen med noen ord til unge jenter verden over: Vær så snill å tro på dere selv. Tusen takk! sa Hegerberg.

Les Nettavisens store intervju med Ada Hegerberg

Tidligere på kvelden mottok Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappe Raymond Kopa-prisen, som deles ut til den beste spilleren under 21 år.

Det er ventet at Luka Modric henter hjem gullballen i herreklassen.

Hegerberg har i 2018 vunnet Champions League og den franske ligaen med Lyon. Hun ble toppscorer i begge turneringene med henholdsvis 15 og 31 fulltreffere.

Ballon d'or har hvert år siden 1956 blitt delt ut til verdens beste mannlige spiller. 2018 er første året prisen også deles ut til verdens beste kvinnelige spiller.

Les også

Ada Hegerberg (21) er årets sportsnavn i Nettavisen

Kommentarer til denne saken