RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET: Ada Hegerberg går nå ut mot toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Martin Sjögren.
SKUFFET: Ada Hegerberg går nå ut mot toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Martin Sjögren. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Hegerberg i strupen på Semb og Sjögren: - Hva slags lederskap er dette?

Sist oppdatert:
Dagen etter at hun tok pause fra landslaget fyrer Ada Hegerberg løs mot Norges Fotballforbund.

Tirsdag kom nyheten om at Hegerberg sier nei til landslaget. Hun listet i en pressemelding opp en rekke ting hun er misfornøyd med.

Dagen derpå møtte Hegerberg flere norske medier i Lyon. I pressemeldingen hun sendte ut tirsdag, ga hun klar beskjed om at hun ikke vil utdype saken noe nærmere.

Men etter å ha sett landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Nils Johan Sembs uttalelser i etterkant, har hun ombestemt seg.

Det er særlig uttalelsene om at de er skuffet som får henne til å reagere. Til Aftenposten kaller hun det for hersketeknikk.

I tillegg lar hun seg irritere over kritikken fra Martin Sjögren når det gjelder intervjuet med TV 2 i etterkant av EM. Hegerberg sa «ingen kommentar» da kanalen spurte om hun hadde troen på «prosjekt Sjögren». Tirsdag kalte landslagssjefen det for «et usselt svar».

– Det får stå på hans regning, men hvor var han som leder da noen måtte stå foran pressen og forsvare den prestasjonen vi hadde gjort i EM? Jeg vet ikke hvor han var en gang. Hvilke lederegenskaper er det? spør Hegerberg overfor Aftenposten.

Men det stopper ikke der. Tirsdag hevdet NRK at flere spillere reagerte på Hegerbergs oppførsel under EM, og at Semb på et tidspunkt hadde hatt en samtale med Hegerberg om hennes holdningsproblemer.

- Det svarte han «ingen kommentar» til. Det vet både jeg og han godt at vi ikke har hatt, det er bare å avvise fra hans side. Hva slags lederskap er det, spør Hegerberg overfor Aftenposten.

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff, som til Aftenposten uttaler seg på vegne av Sjögren og Norges Fotballforbund, sier følgende om kritikken:

- Han (Sjögren) sto opp og frontet tøffe øyeblikk under og etter kampene i EM, og tok sammen med spillere et tydelig lederansvar, sier han.

- Vi var og er skuffet over at Ada Hegerberg ikke vil spille for Norge. Det er ikke hersketeknikk, men en naturlig reaksjon når en så god og profilert spiller plutselig gir seg, sier Graff.

Hegerberg er særlig skuffet over det hun opplever er manglende vilje til å ta tak i områder som ikke er gode nok rundt landslaget.

– Jeg mener at NFF har en jækla lang vei å gå. Og akkurat nå er det ikke plass til meg der. Det er så enkelt som det. Jeg har i hvert fall gjort mitt for å prøve å legge fram det jeg ikke synes har vært godt nok, sa Hegerberg til VG.

Ikke fornøyd med kommentarer

– Det handler om helheten rundt det: Ledelse, planlegging, forberedelser og gjennomføring. Det har også vært et stort sprik i evalueringen og hvordan man skal ta det videre etter nedturen i EM, la hun til.

Hegerberg var ikke fornøyd med hvordan landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Nils Johan Semb ordla seg etter hennes landslags-nei. Sjögren sa at han var helt uforberedt på Hegerbergs nei.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg beklager at hun vil ha en pause fra landslaget. Ada er en viktig spiller for oss, og vi hadde naturligvis forventet at en spiller av hennes kaliber hadde gått foran og vist vei for å revansjere den svake EM-innsatsen, sa landslagssjefen tirsdag.

Diskutert på styremøte

Det sier Hegerberg følgende om:

– Vi kom egentlig til enighet om å komme med en felles pressemelding. Jeg hadde aldri noen intensjon om å skape noe styr. Når jeg får høre de kommentarene som kommer fra både Sjögren og Semb i ettertid, om at de er veldig skuffet over min beslutning, så tenker jeg at det er en hersketeknikk fra deres side. De prøver å fremstille meg som den som svikter laget og ikke blir med på veien tilbake. Det er en hersketeknikk. For samtidig klarer de ikke å se på seg selv heller, og hva som kan gjøres bedre. De ser ikke noe behov for at de trenger forandringer.

Hegerberg-konflikten var ikke på sakslisten på et NFF-styremøte onsdag, men ble likevel diskutert. Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt vil svare på spørsmål om saken under et frokostmøte med pressen på Ullevaal torsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere