RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegerberg og Lyon ble for sterke for Avaldsnes

ET SKRITT FORAN: Ada Hegerberg og Lyon ble noen nummer for store for Avaldsnes onsdag.
ET SKRITT FORAN: Ada Hegerberg og Lyon ble noen nummer for store for Avaldsnes onsdag. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Avaldsnes måtte gi tapt for den regjerende Champions League-mesteren.

AVALDSNES - LYON 0-2:

Avaldsnes måtte gi tapt for overmakten da Lyon vant 2-0 i mesterligaen, men gjestene måtte slite for seieren, og Ada Hegerberg forble målløs.

Lyon har vunnet mesterligaen tre år på rad og flommer over av meritterte internasjonale stjerner både på banen og benken. Den oppgaven ble som ventet for stor for laget som er fjerde sist i norsk toppserie, men Avaldsnes ble ikke overkjørt.

Hegerberg, som forrige sesong satte ny mesterligarekord med 15 scoringer på Lyons vei til tittelen, kom til en håndfull sjanser, men fikk ikke ballen i mål.

- De lå utrolig kompakt, men det er opp til oss å bryte dem ned. Det var små justeringer som skulle til før vi kunne ha scoret 1, 2, 3 eller 4 mål til. Det er noe vi jobber videre med å få til, sa Hegerberg til Haugesunds Avis.

Hun skrev autografer i nesten en halv time etter kampen før hun dukket opp i intervjusonen. Etter et par TV-intervjuer ble hun kommandert i dusjen, men kom ut igjen til skrivende presse. Hun svarte bekreftende på spørsmål om hun satte pris på å møte unge norske beundrere.

- Det er kjempeartig å få kontakt med yngre folk i Norge ved å spille Champions League her, sa Hegerberg, som ved opplesing av lagoppstillingene fikk størst jubel av alle.

- Det var tøft, og det ga meg en «boost». Jeg satte stor pris på det, sa hun.

Hjemmelaget sto lenge imot foran 2319 tilskuere på Haugesund stadion og hadde 0-0 til pause, men snaut fem minutter inn i 2. omgang sprakk nullen. Hjørnespark fra venstreback Selma Bacha hadde ført til mange av lagets sjanser før pause, og det var hennes serve fra høyre som ga 1-0.

Sist på ballen var Amandine Henry, som hoppet høyest inne i målgården og stusset ballen i lengste hjørne.

Avaldsnes-keeper Line Johansen var ellers meget god og stoppet mange Lyon-forsøk. En snau halvtime ut i første omgang kom gjestene til en dobbeltsjanse etter corner, men dansken reddet begge. Enda mer imponerende var hennes refleksredning da Hegerberg nikket fra kort hold i det 72. minutt.

Fem minutter senere punkterte Amel Majri kampen på pasning fra Eugénie Le Sommer. Det var ikke noe sprudlende Lyon-lag som viste seg fram i Haugesund, men laget hadde kvalitet nok til å hente med seg en trygg seier.

Avaldsnes greide ikke å skape noen virkelige sjanser på hjemmebane og vil ventelig få det enda tøffere i returkampen om to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere