NORGE - USA 0-1:

De norske fotballjentene røk søndag 0-1 for regjerende verdensmester USA i sin nest siste oppkjøringskamp til EM i Nederland.

Landslagssjef Martin Sjögren fikk se mannskapet sitt teste formen mot meget kvalifisert motstand i Sandefjord. Utbyttet var av det høyst akseptable slaget.

I en sjansefattig kamp gjorde de amerikanske jentene kampens eneste mål etter en times spill. Christen Press scoret på det som var USAs eneste avslutning på mål.

- Det er litt typisk USA å klare å vinne slike kamper. Vi er på høyde på med dem til tider, men det er kjedelig å tape slike kamper, sier Norges stjernspiller Ada Hegerberg til NRK.

Norge har nå tapt seks kamper på rad mot USAs landslagskvinner.

Nederlaget var også landslagssjef Sjögrens tredje som norsk landslagssjef. Den tidligere Linköping-treneren har nå ledet laget i åtte kamper.

Søndagens kamp var Norges nest siste før sommerens EM-sluttspill i Nederland. En drøy måned gjenstår til vertsnasjonen er motstander i åpningskampen i Utrecht.

Tre grep

Landslagssjef Sjögren gjorde tre endringer i startoppstillingen fra laget som slo Sveits 2-1 i april. Bayern München-proffen Nora Holstad Berge tok Maria Thorisdottirs plass i midtforsvaret, mens Andrine Hegerberg og Emilie Bosshard Haavi erstattet Ingrid Schjelderup og Kristine Minde på midtbanen.

Minde har slitt med skade den siste tiden og ville trolig vært i startoppstillingen dersom hun hadde vært fullt ut spilleklar.

Det var langt mellom de store målsjansene i en jevnspilt første omgang i Sandefjord. Norges to største stjerner, Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg, forsøkte seg med hver sin avslutning, men den amerikanske keeperen Alyssa Naeher avverget begge relativt enkelt.

I motsatt ende av banen hadde Norges sisteskanse Ingrid Hjelmseth svært lite å henge fingrene i.

Sovende forsvar

Stabæk-keeperen måtte imidlertid kapitulere kvarteret ut i annen omgang da den amerikanske måltyven Christen Press løp gjennom et sovende norsk forsvar. Alene med keeper trillet Press enkelt inn ledermålet.

- Vi skal ikke legge for mye vekt på treningskamper, men målet vi slipper inn her skal ikke skje i noen kamp uansett motstand, fastslo NRK-kommentator Lise Klaveness.

Målet klarte aldri det norske laget å svare på.

Ti minutter før slutt måtte i tillegg midtbanespiller Ingvild Isaksen forlate banen etter å ha pådratt seg det som lignet et stygt kutt i ansiktet. Landslagsprofilen, som har slitt mye med skader de siste årene, fikk et ublidt møte med en amerikansk albue.

11. juli er Frankrike motstander i EM-generalprøven for Martin Sjögrens jenter. Den kampen spilles i franske Sedan.

Fem dager senere innleder de norske jentene EM-sluttspillet mot vertsnasjon Nederland i Utrecht. Belgia og Danmark er Norges øvrige motstandere i gruppespillet.

(©NTB)