RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJØR DET BRA: Ada Hegerberg trives i Frankrike og får ros.
GJØR DET BRA: Ada Hegerberg trives i Frankrike og får ros. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Hegerberg roses opp i skyene

- Jeg spiller på et fantastisk lag og lærer meg noe nytt hele tiden, sier Frankrike-proffen.

Ada Stolsmo Hegerberg (19) stortrives med profflivet i Frankrike. Spisstalentet scorer på bestilling for Lyon.

- Jeg spiller på et fantastisk lag og lærer meg noe nytt hele tiden, sier Hegerberg til NTB.

Hun ble hentet fra tyske Turbine Potsdam i fjor og brukte ikke lang tid på å finne seg til rette i sin nye klubb. Lagvenninnen Lotta Schelin er full av beundring

- Ada er enormt bra. Hun har betydd svært mye for oss etter at hun kom til Lyon. Hun kom med en fantastisk innstilling, er en veldig positiv person og gir 100 prosent i alt. Jeg må nok innrømme at til og med jeg fikk et lite kick. Jeg hadde fylt 30 og spilt sju sesonger i klubben, og så kommer hun hit og sprer glede. Det har smittet over på laget, sier Sveriges skytterdronning.

Smigret

Sist uke var de motstandere i landskampen mellom Norge og Sverige (2-3) på La Manga. Søndag gjorde Hegerberg og Schelin to av Lyons fire mål i seieren over Albi.

Til sammen har den skandinaviske toppduoen scoret 46 mål i den franske ligaen.

Hegerberg blir svært glad for rosen fra lagvenninnen.

- Sa Lotta det? Det føles veldig, veldig bra, og jeg kan si veldig mye bra om henne. Hun er utrolig rask og går på løp som ingen andre. Det gjelder bare å holde seg framme når hun slår inn. Hun har også lært meg mye om hvordan det fungerer i byen og forstår fransk. Jeg kjemper på og tar språkkurs hver dag, forteller hun.

Målfarlig

Fotballspråket har i alle fall Hergerberg ingen problemer med, og treneren Gerard Precheur gir henne stor tillit.

På 16 kamper står den norske stjernen med 22 mål, og hun ligger på tredjeplass i skytterligaen – to mål bak Schelin og ett bak klubbvenninnen Eugiene Le Sommer.

- Husk at Ada bare er 19 år, men allerede er hun veldig moden i spillet sitt og så bra. Jeg har nok aldri sett en bedre 19-åring. Hun er uten redsel og går inn i tøffe dueller mot store forsvarere. Vi begynner å finne hverandre bra i kampene også, sier Schellin, som avgjorde kampen mot Norge med sitt 74. landslagsmål.

Serieleder

Lyon topper ligaen med full pott på 64 poeng og den fantastiske målforskjellen 111-5. Tre poeng bak er Paris Saint-Germain, som dog ble for sterke i åttedelsfinalen i mesterligaen i oktober.

- Det var surt, men det kan også ha vært nyttig for oss. Vi bestemte oss for å trene enda hardere og bli enda bedre, sier Hegerberg.

I sommerens VM kan den unge norske stjernen få sitt store internasjonale gjennombrudd, men mesterskapet i Canada vil hun ikke snakke så mye om.

- Det er lenge til. Først skal vi vinne den franske ligaen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere