Heisgutta lei av nedturer

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Nå vil Aalesund-trioen låse heisen på øverste etasje og kaste nøkkelen.

Opprykk i 2002. Nedrykk i 2003. Opprykk i 2004. Nedrykk i 2005. Opprykk i 2006. Tre av spillerne i Aalesund har fått med seg alt dette: Tor Hogne Aarøy (31), Trond Fredriksen (31) og Erlend Holm (25).

Søndag kan det bli nedrykk igjen. I så fall trioens tredje på seks år.

- Er dere lei av heisen?

- Ja, det kan du godt si. Nå som jeg har passert 30, er det enda viktigere for min egen del at det tar slutt. Jeg vil jo helst avslutte karrieren på øverste nivå, sier Fredriksen til Nettavisen.

- Det er utrolig tungt å rykke ned år etter år, istemmer Aarøy.

Kan avgjøre selv
Denne gang har Aalesund fordelen av å kunne avgjøre sin egen skjebne selv. En seier over Lillestrøm søndag ettermiddag vil sende HamKam til Adeccoligaen og sikre Aalesund en plass i playoff – som faktisk er det beste begge lagene kan håpe på før siste runde.

Forrige sesong klarte Aalesund for første gang å unngå nedrykk fra Tippeligaen. Hvis den unge klubben klarer seg for andre år på rad, skyldes det i så fall utvidelsen av Tippeligaen, som fører til at kun ett lag rykker direkte ned i 2008.

- Vil Aalesund være etablert i Tippeligaen dersom dere for andre år på rad unngår nedrykk?

- Jeg tror at vi først må plassere oss litt høyere opp på tabellen før vi kan kalle oss en etablert klubb. Vi kan ikke kjempe mot nedrykk hvert år, sier Aarøy.

- Hva skal til for at Aalesund etablerer seg i Tippeligaen?

- Hvis vi klarer å skape en vinnermentalitet, tror jeg at spillergruppen her er mer enn god nok til å prestere bedre over en hel sesong. Vi kan spille jevnt med alle i Tippeligaen og de to kampene mot Brann viste at vi kan spille fotball. Det handler om å skape en mentalitet der alle står på for hverandre og der det oser vinnervilje, mener Fredriksen.

- Dette høres ut som en oppgave for Kjetil Rekdal...

- Jeg tror at Kjetil er en fin mann å ha akkurat nå, ja, sier Fredriksen.

Refs fra Rekdal
Rekdal var nådeløs i sin beskrivelse av aalesundspillernes innsats mot Lyn i forrige serierunde, da man tapte 0-3 i en kamp som kunne ha sikret tippeligaplassen for Aalesund.

- I dag hadde vi tapt mot Hødd! Vi så ut som et middels andredivisjonslag, og da er jeg sikkert for positiv, sa Rekdal.

(Se høydepunktene fra kampen i videovinduet. Artikkelen fortsetter)

269940

Dagen etter luftet man ut frustrasjonen i et spillermøte, deretter ble fokuset flyttet til siste serierunde og Lillestrøm.

- Hvor viktig er det for Aalesund å holde seg?

- Det betyr mye. Det er tøft å komme seg opp fra Adeccoligaen, påpeker Erlend Holm.

- Jeg tror det er veldig viktig. Vi har hatt nesten fullsatt stadion hver helg og det tror jeg ikke varer evig. Det er vanskelig å spå hva et eventuelt nedrykk vil si, om tilskuertallet vil falle, poengterer Aarøy.

Mye av ansvaret hviler på nettopp Aarøys skuldre. Han er klubbens toppscorer med åtte mål og en av bare fire spillere som har scoret mer enn ett mål i løpet av de 25 første serierundene.

Det forklarer kanskje hvorfor klubben ligger der den gjør?

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.