RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OFFSIDE ELLER IKKE: Dersom Pål André Helland virkelig er borti ballen her, er det ingen tvil om at det skal blåses offside på Nicklas Bendtner. Uansett er det godkjente målet av den tvilsomme sorten.
OFFSIDE ELLER IKKE: Dersom Pål André Helland virkelig er borti ballen her, er det ingen tvil om at det skal blåses offside på Nicklas Bendtner. Uansett er det godkjente målet av den tvilsomme sorten. Foto: Skjermdump (TV Norge)

Hele Bergen kokte etter Bendtners offside-mål: - Han har gjort en stygg feil

Sist oppdatert:
En omdiskutert situasjon tok fokus vekk fra det sportslige og skapte tribunetrøbbel.

BRANN - ROSENBORG 0-3:

BRANN STADION (Nettavisen): Brann kom fra tre strake tap og hadde åpenbart noe å revansjere da de suverene serielederne Rosenborg kom på besøk. Men med totalt tre annullerte mål for hjemmelaget og et omdiskutert tellende mål til bortelaget ble det mer frustrasjon enn glede.

- Dere ser selv hva som skjer på 2-0. Det tar jeg med Terje Hauge (dommersjef, red.anm), han har en vanvittig jobb foran seg, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Nettavisen etter kampen. 

Brann og supporterne var ikke fornøyd med situasjonen som skapte mange diskusjoner søndag kveld.

- Det er en kjip dommeravgjørelse, og jeg skjønner at supporterne blir frustrerte. Men jeg likte trykket i dag, forklarer Fredrik Haugen til Nettavisen etter kampen. 

Bendtner i offside

Situasjonen viste en klar offsideplassert Bendtner, men diskusjonene oppsto hvorvidt Pål Andre Helland var borti ballen, noe han var.

Etterpå ble det amper stemning på stadion. Til og med speaker måtte oppfordre publikum til å ikke kaste inn ting på banen, noe kommentatorene reagerte på.

- Det er forståelig at supporterne er opprørt, men sånt skal man uansett ikke gjøre, sa Kenneth Fredheim på TV Norge.

- Det er synd, men det er så ekstremt frustrerende. Alle ser tabben. Det er derfor det er ekstremt viktig med dyktige dommere, for dette skal ikke skje. Tabben gjør noe med publikum. Fyrer dem opp, mener Nilsen.

Situasjonen oppsto da Rosenborg satte inn scoring nummer to. Det kunne høres massiv pipekonsert mot dommerteamet da hele stadion ropte på offside etter at Bendtner ble spilt igjennom, men dommeren vinket ikke og dermed sto det utrolig nok 0-2. 

LAGDE TRØBBEL: Nicklas Bendtner scoret to av Rosenborgs mål mot Brann. Det ene var svært omdiskutert.

Reprisene ble vist på stadion og stemningen ble enda dårligere da Bendtner befant seg i flere meter offside.

- Fem meter offside og man ser det ikke. Synd på han (dommeren), at han gjør en så stygg feil, men det er mest synd på oss, sier Brann-treneren.

Vist på storskjerm

Den grove feilen ble vist på storskjermen noe som utvilsomt var med på å hisse opp hjemmepublikummet. Det er RBK-trener Kåre Ingebrigtsen usikker på om det gagner noen.

- Det er ikke bra for dommerne og ikke bra for stemninga på stadion. De begynte å kaste ting, men det er ikke noe å lage en «case» på. Vi vil spille sånne fotballkamper med en fantastisk atmosfære og fin ramme. Men vi må verne om dommerne, de må få lov til å gjøre feil. Jeg vet ikke hvem det er bra for at det vises, forklarer han til Nettavisen og mener man ikke burde legge for mye vekt på kastingen som foregikk fra hjemmepublikummet.

- Hansen håpet det var penger til botkassa. Når man viser reprisen på storskjermen må vi skjønne at det blir reaksjoner, forklarer Ingebrigtsen.

Rosenborg-keeper, André Hansen, fikk oppleve brannsupporternes vrede på nært hold, og så seg nødt til å varsle dommeren.

- De kasta noen smågreier ned på banen. Jeg måtte si ifra til dommeren sånn at han ikke trodde jeg drøya tiden eller noe slikt. Jeg brukte lang tid, men det var på grunn av det som skjedde, sier André Hansen til Nettavisen.

- Jeg vil at det skal være temperatur, for herregud som jeg savner det i norsk fotball. Det er jo det vi har opplevd i europa med 50.000. tilskuere på tribunen. Brannfansen er kjempeflinke til å skape stemning. Det er bra trykk, men det er litt over grensen å kaste ting. Dumt for dem og, da kan de få straff og, fortsetter keeperen.

Kunne bli seriemester

I teorien kunne Rosenborg bli kronet seriemestere om de tok tre poeng mot dagens motstander Brann. Da måtte Molde og Sarpsborg 08s resultater gå i favør trønderne. Det gjorde sistnevnte, men Molde gjorde jobben hjemme mot Haugesund.

AGGRESSIVE: Stemningen på tribunen ble aggressiv etter hvert som dramaet på Brann stadion utspilte seg.

Trønderne ledet likevel serien med hele ti poeng før dagens runde, noe som gjør at Rosenborg mest sannsynlig tar seriemesterskapet uansett. Vertene hadde derfor mer å kjempe for. Europa-plasser til neste år og gigantsummer sto på spill for Brann.

Og det syntes på Brann-spillerne. Med en gang kampen var i gang tok de tak i spillet og styrte begivenhetene, og med god hjelp av et heltent hjemmepublikum ble selv en halvsjanse til Vito Wormgoor litt større på Brann Stadion.

- Vi er godt fornøyd med kampen, men vi scorer ikke på sjansene. Det føles veldig tungt. Jeg føler vi fortjener poeng, førsteomgang burde vi ha leda med en eller to til pause, sier Nilsen.

Aggressive

Med karantene på Bismar Acosta og Kristoffer Barmen var det duket for et litt annerledes Brann-lag. Kasper Skaanes tok indreløperrollen, mens Jonas Grønner tok stopperplassen. I tillegg fikk Ludcinio Marengo sjansen på vingen.

Etter bare fire minutter kom den første store farligheten da Kasper Skaanes utnyttet en sløv Marius Lundemo og stjal ballen. Brann havnet nesten alene med keeper, men RBK reddet seg inn i siste liten. På den påfølgende corneren fikk Marengo en stor sjanse da han fikk ballen på skrått hold, men en god Andre Hansen reddet forsøket.

- Det er en ganske bra førsteomgang, vi tør å spille fotball. Og er ganske mye bedre enn de, med tre annullerte mål kunne det fort sett annerledes ut, sier Haugen.

Brann fikk ikke uttelling for sin gode start, og da var det naturlig at Rosenborg jobbet seg inn i kampen. Sakte, men sikkert fikk trønderne mer ball og ro i spillet. Frem til Marengo satt fart.

Vingen skjærte inn og skapte med sin hurtighet og direkte stil kaos i bortelagets felt. Etter flere opprullinger og en fin ball fra Heltne Nilsen ut til Vega fikk sistnevnte lagt inn 45 grader. Til slutt endte ballen opp hos Fredrik Haugen som klinket ballen i mål, men til stor skuffelse for store deler av Brann Stadion hadde dommeren blåst korrekt for hands i forkant.

- Vi kjører de fullstendig, sier Nilsen om førsteomgangen.

Hjemmelaget tok mer og mer over og en god Heltne Nilsen fikk stå mutters alene midt på banen. Fra den posisjonen strødde han flere langpasninger til Branns vinger, men innleggene ble oftest stanget ut av Lædre Bjørdal og Skjelvik. Først etter 23 minutter kom Rosenborg på sin første visitt på Branns halvdel. Trønderne vartet opp med finspill på høyresiden og etter gjentatt trykk fikk gjestene et frispark på 20 meter. Det skulle selvfølgelig Pål Andre Helland ta og med sin venstrefot klinte han til i keeperhjørnet. Der sto Piotr Leciejewski som han skulle.

Annullert

Omgangen var preget av to lag med godt grunnspill, begge lag kom seg til gode posisjoner, men derifra og inn var det lite kvalitet å spore. Og når kvaliteten dukket opp, blåste dommeren i fløyta.

Rett før pause tok Brann en kort corner, Vega fikk ballen på 16 meter og klinte et innlegg inn langs bakken. På bakerste kom Grønner skliende inn, men assistentdommer vinket for offside. Omgangens andre annullerte mål. Også denne riktig. Men målet ga likevel Brann blod på tann, de siste minuttene inn mot omgangen presset de bortelaget voldsomt og Deyver Vega burde sendt hjemmelaget i føringen, men en redning på strek fra Rosenborg hindret Brann-ledelse.

- Vi har muligheten til å ta de, vi er bedre enn de, forklarer Nilsen om mulighetene før pause.

Skade

Andreomgang startet veldig rolig, det eneste nevneverdig som skjedde de første fem minuttene var at Rosenborg måtte bytte ut en skadet Anders Konradsen med Mike Jensen. Og en litt smågretten Nicklas Bendtner selvsagt. Frem til Torgeir Børven ville vise seg frem.

En knallhardt innlegg fra Amin Nouri fant spissen på bakerste stolpe og i liggende saksespark prøvde Branns nummer 22 på noe virkelig minneverdig, dessverre for han og bergenserne havnet forsøket tilbake til Nouri. Til stor skuffelse for alle som hadde «feil» vinkel for forsøket. Og når et lag ikke utnytter sine sjanser, pleier det å slå tilbake på dem.

Rosenborgs innbytter Mike Jensen tok en dragning utenfor feltet til Brann, sendte avgårde et skudd med venstre som ikke var bedre enn at Nicklas Bendtner, på løp bakfra, rakk ballen på magisk vis før Piotr Leciejewski. Alene med målvakten hadde dansken få problemer med å stilne Brann Stadion.

- Bendtner er forskjellen, konkluderer Lars Arne Nilsen og får støtte av trenerkollega Ingebrigtsen.

- En fantastisk touch på første målet. Leciejewski tror ikke han får et sånt touch. Niklas er dødelig effektiv, sier han, og forteller at trønderne absolutt ikke forventet å reise herfra med 0-3.

- Vi er bra i andre omgang, men elendige i første. Men vi kan ikke reise rundt å spille flott fotball hele tiden. Vi har vært i Tromsø, St. Petersburg og Bergen på en uke, så vi trodde ikke vi skulle feie over Brann. Men å reise herfra med 3-0, er vi fantastisk fornøyd med.

Og få minutter senere skulle dansken ødelegge for hjemmelaget igjen, med scoringen som hele Bergen protesterte på.

Temperatur

Brann ga seg ikke med det første og hjemmelaget skapte flere halvsjanser. Nærmest kom de da en lang tå fra Bjørdal holdt på å snike seg inn i Rosenborgs mål. Hjemmelaget fortsatte å presse på og ville virkelig gi noe tilbake til de over 15.000 tilskuerne, men det var bortelaget som kom nærmere tre. Flere kontringsmuligheter ga flere halvsjanser, nærmest var Jevtovic da serberen skjærte inn fra venstrekanten, men touchet da han rundet Leciejewski var for hardt. Litt senere ble en heading av Bjørdal reddet på strek av en Brann-spiller på en corner. Men Brann-trener Lars Arne Nilsen hadde et ess på benken.

Evigunge Azar Karadas ble byttet inn og spissen kom umiddelbart til en god sjanse da han ruvet i lufta. Men dessverre for hjemmelaget reddet Andre Hansen mesterlig. Og da ble det enda større muligheter for bortelaget. Enda en Rosenborg-kontring ble trillet igang og Milan Jevtovic kunne til slutt enkelt plassere inn 0-3.

Gjenstående kamper

Brann skal ut å reise i neste runde av Eliteserien. Bergenserne drar til Haugesund før de tar imot Lillestrøm på Brann Stadion uken etter. Deretter avslutter de borte mot Strømsgodset i Drammen før nedrykkstruede Tromsø skal prøve å redde plassen på bortebane i Bergen i sesongens siste Eliteserie-kamp.

- Vi har tøffe kamper, spillemessig hakk opp, vi skal kjempe, advarer Haugen og får støtte fra sjefen.

- Vi er med for fullt, henger ikke med hodet i det hele tatt. Folk er friske, ingen karantene. Fire kamper igjen, vi kan være blant de fire til slutt, i så fall er vi strålende fornøyd, bedyrer han.

Rosenborg har et tøffere kampprogram før sesongen er over. For selv om trønderne er nærmest sikret seriegullet har de også Europa League å konsentrere seg om. Det betyr at etter trønderne har tatt imot Stabæk på Lerkendal venter det tøffere motstander bare noen dager senere i Zenit. Deretter venter Aalesund borte før det er to nye hjemmekamper i Trondheim, mot Viking og Real Sociedad. 

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere