*Nettavisen* Sport.

Helena (36) blir ligaens første kvinnelige trener

HOVEDTRENER: Helena Costa blir ny hovedtrener i Clermont Foot.

HOVEDTRENER: Helena Costa blir ny hovedtrener i Clermont Foot. Foto: (c) Firoz Ahmed/demotix/corbis

- Jeg er virkelig nysgjerrig, sier en av spillerne.

07.05.14 14:28

Den franske Ligue 2-klubben Clermont Foot bekrefter at Helena Costa (36) blir klubbens nye hovedtrener neste sesong.

Portugiseren kommer fra jobben som trener for Irans damelandslag og har erfaring fra både klubb- og landslagsfotball. Hun blir trolig presentert for pressen etter sesongens siste kamp.

- Helena Costa har gått gradene i Benfica før hun tok over ansvaret for Odivelas og Qatars og Irans landslag for kvinner. Hun har også jobbet som speider i Celtic, heter det i en pressemelding fra Clermont.

- Ansettelsen gir Clermont muligheten til å starte en ny æra. Vi setter vår lit til en gruppe på 17 spillere under kontrakt, og yngre spillere vil bli tatt opp, skriver klubben videre.

Forsvarsspilleren Anthony Lippini, som for øyeblikket er ute med en kneskade, innrømmer at han er spent på hvilke forandringer Costa vil gjøre.

- Jeg snakket med fysioterapauten min om da kvinner først sluttet seg til militæret - et veldig mannsdominert miljø. Først var det et sjokk, men nå er kvinner i militæret vanlig. Det kan skje i fotballen også.

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake neste sesong og ta del i det. Jeg er virkelig nysgjerrig. Det er en unik sjanse å få være del av det første franske laget, som ledes av en kvinne. Det skaper mye blest, sier Lippini til L'Equipe.

Clermont ligger for øyeblikket på 14.-plass i Ligue 2.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.