Hellas-proffen får stjerner i øynene av tanken

TRIVES: Omar Elabdellaoui blir mest sannsynlig seriemester med Olympiakos søndag. Han stortrives i den greske storklubben.

TRIVES: Omar Elabdellaoui blir mest sannsynlig seriemester med Olympiakos søndag. Han stortrives i den greske storklubben. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg gleder meg til den følelsen, sier Omar Elabdellaoui.

ATHEN (Nettavisen): Omar Elabdellaoui har hatt sitt store gjennombrudd denne sesongen.

Han har vært fast på høyrebacken til Olympiakos, og han har også etablert seg som en viktig brikke på det norske landslaget.

Søndag kan han krone en fantastisk sesong med å bli seriemester i den greske ligaen, dersom Olympiakos tar poeng hjemme mot Levadiakos.

Storfornøyd
Oslogutten innrømmer at det har vært en spesiell sesong, med mange høydepunkter.

- Jeg gleder meg til å bli seriemester, det blir spesielt. Det blir det første jeg vinner på seniornivå. Jeg gleder meg til den følelsen, sier Elabdellaoui med et stort glis rundt munnen til Nettavisen.

23-åringen får stjerner i øynene når han tenker på alt han har fått oppleve denne sesongen.

- Det har vært en lang og bra sesong. Å avslutte det hele med å vinne serien blir stort! forteller Hellas-proffen.

Nordmannen har bidratt med én scoring fra høyrebackposisjon denne sesongen, og han forteller at han elsker livet i den greske hovedstaden.

Olympiakos har fortsatt gode muligheter til å vinne The Double denne sesongen. Laget er fortsatt med i den greske cupen, og har gode muligheter til å avansere til finalen.

Da han kom til klubben var han tydelig på at dette steget var et springbrett videre i karrieren, men han har ikke hastverk med å komme seg videre.

- Sliter med å finne de rette ordene
Denne sesongen har han nemlig fått smaken på Champions League-spill, noe han beskriver som den største opplevelsen i karrieren.

- Hvor deilig var det å få spille så mye i Champions League?

- Folk spør meg om det hele tiden, men jeg sliter med å finne de rette ordene som kan beskrive det. Det er jo det alle vil spille, Champions League.

- Det er det største du kan oppleve som klubbspiller, det er helt sikkert, smiler den jordnære 23-åringen.

Etter en litt treg start på sesongen, hvor laget lå bak PAOK i ligaen, endte det med at Michel ble sparket som hovedtrener i klubben.

(Saken fortsetter under bildet.)

GLEDER SEG: Omar Elabdellaoui gleder seg til å bli seriemester med Olympiakos. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

Endring i system
Real Madrid-legenden ble erstattet av Vitor Pereira, som har fått sving på sakene.

- Vi har gjort det veldig bra under den nye treneren. Det gikk bra under Michel også. PAOK var veldig gode i første halvdel av sesongen og ledet med to poeng på oss lenge. Men så har de ikke vært så gode i den andre halvdelen, men jeg er ganske sikker på at vi hadde vunnet serien om vi hadde fortsatt som på høsten, sier han.

Han tror klubben fortsatt ville blitt seriemestere, selv uten trenerskifte.

- Hva er den største endringen med Pereira som trener?

- Han er mer litt mer glad i ballbesittelse, mens Michel var litt mer direkte i spillestilen.

Den største forandringen for Elabdellaoui selv er at han hadde større friheter fremover i banen under Michels system.

- Begge backene gikk oftere fremover i banen før, mens nå må jeg holde litt mer igjen.

- Du trives best når du kan bidra fremover i banen?

- Ja, jeg elsker å gå fremover på banen. Det er ikke sånn at jeg ikke får lov til det nå, men det er mer begrenset. Nå må jeg holde litt mer igjen, forklarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.