*Nettavisen* Sport.

Helrødt for Newcastle

Foto: Philip Brown / REUTERS / NTB scanpix

Brighton detonerte årets første cupbombe.

05.01.13 15:54

BRIGHTON - NEWCASTLE 2-0:

Lørdag var det klart for tredje runde i FA cupen, men den førte runden hvor Premier League-lagene var med i turneringen.

Spenningen er stor foran hver utgave av den tradisjonsrike cupen om hvorvidt noen lag fra lavere ligaer klarer å slå ut et lag fra Premier League.

Newcastle, som har skuffet stort i Premer League denne sesongen, møtte Brighton borte lørdag formiddag. Hjemmelaget vant noe overraskende 2-0.

Brighton har ikke et rykte på seg for å være noe stort cup-lag. Championship-klubben har bare vunnet Charity Chield én gang i historien, helt tilbake i 1910.

Og i lørdagens første cupkamp var årets første cupbombe et faktum. Det samme skjedde forrige sesong, da Brighton slo ut nettopp Newcastle i FA cupen.

Ledet til pause
Brighton var det beste laget i starten av første omgang. Laget presset Newcastle og kom til flere gode muligheter, uten at de klarte å omsette sjansene til scoring.

Newcastle kom mer inn i kampen midtveis i omgangen, uten at de klarte å produsere de helt store sjansene mot et godt organisert Brighton-lag.

Etter halvtimen kom kampens første scoring.

Tidligere Premier League-spiller Wayne Bridge kom seg fri på kanten og la et flott innlegg inn i boksen. Der dukket Andrea Orlandi opp og satte ballen kontant inn bak Newcastle-keeper Rob Elliot.

Dermed ledet hjemmelaget til pause.

Rødt kort
62 minutter ut i kampen ble oppgaven mye vanskeligere for Newcastle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Shola Ameobi pådro seg sitt andre gule kort i kampen etter en takling på David Lopez. Dermed måtte bortelaget klare seg med ti mann den siste halvtimen.

Det siste kvarteret av kampen presset bortelaget kraftig på for en utligning. Premier League-klubben presset kraftig på og hadde kanskje fortjent et utligningsmål.

Tre minutter før full tid skjedde det som ofte skjer når det ene laget kaster alle mann frem til angrep.

David Lopez fant Will Hoskins med et innlegg. Hoskins kastet seg frem og fikk pirket ballen under Elliot i Newcastle-buret.

Flere mål ble det ikke i kampen, og Gustavo Poyet og hans menn detonerte dermed årets første cupbombe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.