*Nettavisen* Sport.

Helstad åpner for Norges-retur

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Men fransk suksess kan gjøre det vanskelig for norske lag å hente måltyven.

17.11.10 06:42

DUBLIN (Nettavisen): Thorstein Helstad (33) hadde et pussig år på fotballbanen etter at han scoret mot Makedonia i september i VM-kvalifiseringskampen i fjor.

Scoringsstopp
På de neste 12 månedene fant den notoriske måltyven bare veien til nettmaskene tre ganger, mens hans franske lag Le Mans fant veien til nivå to i ligasystemet. Sommeren medførte at flere norske klubber kom på banen, hvor både Rosenborg og Vålerenga vurderte hurtigtoget.

Noen overgang ble det imidlertid ikke, men etter å ha funnet fram sine gamle scoringssko vil interessen fra gamlelandet garantert gjenopptas: På sine åtte siste seriekamper har Helstad scoret syv mål, og hovedpersonen er fornøyd, ikke minst med landslagsreturen.

- Det er morsomt å være tilbake på landslaget, og ikke bare se kampene på TV. Moa og John (Carew) har gjort sine saker bra, så jeg er klager ikke over at jeg ikke har fått spilt, men det er fint å få en ny sjanse.

- Norske lag vurderer også om du skal få en ny sjanse i Tippeligaen. Interessert?

- Det er vanskelig å si, det er vel litt både og. Jeg trives bra i Frankrike, og det går bra for tiden. Klubben satser også hardt på å komme opp.

- Samtidig er det ting som trekker hjemme også, så man skal aldri si aldri. Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har, så får jeg heller se an det som måtte dukke opp av reelle alternativ.

Starter sannsynligvis på topp
Sjansen for at norske interessenter får se Helstad mot Irland på Aviva Stadium på onsdag er i alle fall veldig stor. Le Mans-spissen er den eneste, rene spissen i troppen, og Egil Olsen framhevet mandag Helstads hurtighet som en spisskompetanse landslaget har savnet.

- Samtidig er også både Erik Huseklepp og Morten Moldskred kandidater til en spissplass, minner Drillo om.

På tirsdagens pressekonferanse i den irske hovedstaden understreket den norske landslagssjefen også at det legges opp til mange bytter og at de fleste spillerne i den norske 18-mannstroppen vil få sjansen i privatlandskampen.

- Det vil bli mange bytter underveis, noen allerede i pausen.

- Størst tvil var det om midtbanen og spissplassen, sier Drillo, som ventelig ikke gjør mange forandringer i startelleveren fra Kypros-kampen i forrige måned.

Det betyr at Norge starter med Jon Knudsen i mål, mens Espen Bugge Pettersen kommer inn i pausen. Forsvarsfireren blir etter alle solemerker den samme (Høgli, Hangeland, Wæhler og JA Riise), mens Petter Vaagan Moen kan bli foretrukket foran Bjørn Helge Riise, og får midtbanehjelp fra Huseklepp, Grindheim, Hauger og Gamst Pedersen. På topp starter sannsynligvis altså Thorstein Helstad.

Sjekk siste fotballnytt her!Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.