RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helstad trives på kanten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
BELFAST (TV 2 Nettavisen): Sist Norge møtte Nord-Irland scoret Thorstein Helstad to mål. Onsdag fulgte han opp med to målgivende. Austria-proffen stortrives i tilretteleggerrollen.

- Det er vel på flanken jeg har størst sjanse til å få være med videre på landslaget. Det er en posisjon som passer meg bra. Jeg spilte mye på høyrevingen i Austria Wien på forsesongen også, sier Helstad til TV 2 Nettavisen.

To målgivende
17 minutter ut i onsdagens kamp kom Helstad seg fri på høyrekanten. Innlegget foran mål endte til slutt hos Morten Gamst Pedersen, som banket ballen i nettaket.

13 minutter etter sidebytte herjet Helstad igjen på høyrekanten. Den tidligere Brann-spilleren kom seg til dødlinjen, og fikk slått hardt inn foran mål. Ballen gikk via en uheldig Keith Gillespie og i vertenes mål.

Kampen om en spissplass på det norske landslaget er tøffere enn noen sinne, og Helstad, som har seks mål på 12 kamper for Norge, innser at sjansen til å kapre en plass på flanken er større.

- Jeg håper innsatsen i dag åpner for muligheter til å være med videre. Det er lenge siden sist jeg spilte for Norge, og det er et klart mål for meg å være med videre, sier Helstad, som håper å være tilbake på Austria Wiens førsteellever når den østerrikske serien starter igjen til helgen.

Trives i Wien
- Vi har kamp igjen lørdag, men jeg vet ikke om jeg starter, sier Hamar- gutten, og legger til at han stortrives i den østerrikske hovedstaden.

- Jeg har lyst til å bli her så lenge som mulig. Sportsdirektøren i klubben har sagt at de vil satse på meg for fremtiden. Det passer meg veldig bra, sier 26-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere