RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helstad vurderer å legge opp

LEGGER OPP? Thorstein Helstad er i tenkeboksen. Han er usikker på om han vil fortsette fotballkarrieren eller finne seg en jobb.
LEGGER OPP? Thorstein Helstad er i tenkeboksen. Han er usikker på om han vil fortsette fotballkarrieren eller finne seg en jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Den tidligere landslagsspissen er i tenkeboksen.

Thorstein Helstad har stått klubbløs etter at han forlot Lillestrøm i fjor høst.

LSK tilbød 36-åringen ny kontrakt, men med nær halvering av lønnen var det aldri aktuelt for hedmarkingen å skrive under.

Vurderer sivil jobb
Den tidligere landslagsspillerens agent, Stig Lillejord, sier at Helstad nå er i tenkeboksen og vurderer om han skal gå inn i en jobb utenom fotballen.

- Vi har alternativer som vurderes, både sivilt og innen fotballen. Tilbudene i det sivile vurderer vi opp mot det faktum at det mest sannsynlig er snakk om en kontrakt på ni måneder i en fotballklubb, sier Lillejord til Nettavisen.

Agenten regner med at en avgjørelse blir tatt før Tippeligaen sparkes i gang i slutten av denne måneden.

- Thorstein er motivert for å fortsette med fotballen, men har kommet i en alder der en må ta ting på årlig basis. Tiden vil vise hva han ender opp med å gjøre. Han har flere alternativer når det gjelder jobb i det sivile.

- Vil bevare ettermælet
- Er det aktuelt å jobbe ved siden av fotballen, eller betyr en jobb i det sivile at han legger opp som fotballspiller?

- Thorstein har hatt en flott fotballkarriere, og det er ingen vits i å ødelegge ettermælet hans. Det er ikke aktuelt for eksempel å gå en divisjon ned, sier Lillejord og utelukker dermed et eventuelt comeback i HamKam.

Helstad har tidligere denne vinteren trent med og spilt for Stabæk, men forlot Nadderud uten kontrakt. Lillejord vil ikke gå ut med hvilke typer jobber Helstad vurderer utenfor fotballen.

- Det er flere typer jobber og områder der Thorstein kan være en bidragsyter, med sin erfaring, blant annet fra toppfotballen.

Thorstein Helstad gjorde seg først bemerket som tenåring i HamKam på midten av 90-tallet. Han spilte siden for Brann, Austria Wien, Rosenborg, Le Mans, Monaco og Lillestrøm.

36-åringen har scoret ti mål på 38 kamper med det norske flagget på brystet.

Han ble toppscorer i Tippeligaen i 2000, 2001 og 2007. Han har vunnet to seriemesterkap med Rosenborg og ett med Brann.

Thorstein Helstad har ikke besvart Nettavisens henvendelser mandag kveld.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere