RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sean Dempsey (Pa Photos)

Helsvart dag for røde Liverpool

Sist oppdatert:
To røde kort da Tottenham ydmyket Liverpool.

TOTTENHAM - LIVERPOOL
4-0:

Liverpool gjestet White Hart Lane med bortetapet for Stoke friskt i minne, og trengte tre poeng for at ikke topplagene skulle få en tidlig luke ned til merseysiderne.

Tottenham på sin side hadde tapt to av sine tre første kamper, og også de trengte en seier for å henge med i sesonginnledningen.

Alt lå derfor til rette for en tett og jevn kamp i Nord-London.

Den kampen fikk vi imidlertid aldri.

To utvisninger hos Liverpool førte til en marerittaktig dag på jobben for merseysiderne, og til slutt kunne vertene leke seg til en enkel seier over Kenny Dalglishs menn.

- Det er best vi ikke snakker om utvisningene. Vi vil holde oss til å diskutere ting vi kan gjør noe med. Det er best å ikke snakke om det, ettersom det vil ta fokuset bort fra en fantastisk prestasjon fra Tottenham, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish etter kampen, ifølge Sportinglife.

- Guttene er skuffet, og det burde de være. Denne klubben forventer mer enn 0-4-tap, legger Dalglish til.

Hyller Adebayor
Luka Modric, Jermaine Defoe og Emmanuel Adebayor scoret målene i Tottenhams 4-0-seier.

Etter kampen trakk Harry Redknapp fra Emmanuel Adebayor, som har en fortid fra erkerivalen til Spurs, Arsenal.

- Fotball er et morsomt spill. Saddam Hussein kunne kjøpt en fotballklubb. Hvis han hadde pumpet millioner inn i klubben, ville alle sunget «det er bare en Saddam». Adebayor jobbet hardt her i dag og la inn en god innsats. De liker ham virkelig her, sier den frittalende Tottenham-manageren, ifølge BBC.

Curl i krysset
Det så dårlig ut allerede fra starten av for gjestene i rødt.

Forvarselet kom etter bare tre minutters spill. Da testet Tottenhams hjemmedebutant Emmanuel Adebayor skuddfoten fra 14 meter, og ballen var bare centimetere fra å passere på riktig side av lengste stolpe.

Fire minutter senere var det Luka Modrics tur til å prøve seg, og denne gangen var det ingenting som kunne hindre Tottenham-jubel.

Fra utsiden av straffefeltet curlet kroaten kula i lengste kryss, og vertene hadde fått den starten de bare kunne drømme om.

Skade og utvisning
Stort bedre for Liverpool ble det ikke av at midtstopper Daniel Agger ble liggende nede som følge av en takling i forkant av målet, og drøyt midtveis i omgangen måtte dansken forlate banen.

20 år gamle Sebastian Coates kom inn som Aggers erstatter, et bytte som manager Kenny Dalglish helt sikkert hadde håpet på å unngå.

Og tungt gikk til tyngre for Liverpool bare minuttet senere.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Charlie Adam hadde pådratt seg et noe strengt gult kort tidligere i omgangen, men da midtbanespilleren kastet seg inn i knærne til Scott Parker uten å være i nærheten av ballen, var det ikke tvil om at han fortjente nok et kort.

Gult pluss gult gir som kjent rødt, og før halvtimen var spilt var Liverpool redusert til ti mann.

Tottenham fortsatte dermed å kjøre kampen, men flere mål før sidebytte kom det ikke.

Mareritt
Vertene startet andre omgang på samme måte som i første: Ved å angripe mot Liverpools mål. Det var ikke spilt to minutter før Jermain Defoe var alene gjennom med keeper Pepe Reina, men Spurs-spissen satte ballen utenfor målet.

Men dette var altså ikke Liverpools dag, og en time ut i kampen utviklet marerittet seg videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Denne gangen var det Martin Skrtel som pådro seg sitt andre gule etter å ha taklet Gareth Bale, og plutselig var Liverpool nede i ni mot elleve mann.

Og da sank skuta raskt.

To ganger Adebayor
Fire minutter etter utvisningen fikk Jermain Defoe lov til å snu seg inne i Liverpools straffefelt, og avslutningen sendte han klinisk nede i høyre hjørne.

Om Liverpool-fansen likevel håpet på et mirakel, forsvant det håpet to minutter senere, da Emmanuel Adebayor var først på returen etter et skudd fra Defoe og sendte ballen i tomt nett.

Det betyr at Adebayor har scoret i sine to første kamper for Tottenham, og viser dermed at selv en tidligere Arsenal-profil kan spille seg inn i Spurs-fansens hjerter.

Togoleseren var imidlertid ikke fornøyd med det: To minutter på overtid satte Adebayor inn 4-0, noe som også ble sluttresultatet på White Hart Lane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere