*Nettavisen* Sport.

Helt og løgnhals

Foto: AP/Scanpix

David Ngog lurte dommeren og seg selv, men reddet Liverpool.

10.11.09 09:00

Liverpool-Birmingham 2-2 (1-2)

Det sier seg selv at det ikke er noen enkel oppgave å erstatte Fernando Torres.

David Ngog har verken rutinen, selvtilliten eller ferdighetene. Men når Premier League-toppscoreren er ute med skade, er det han Liverpool-fansen må stole på.

Det startet oppløftende.

Liverpool presset Birmingham bakover fra start. Etter en vanvittig kanonade som inneholdt avslutninger fra både Yossi Benayoun og Dirk Kuyt, var det til slutt den unge franskmannen som dunket ballen opp i nettaket.

1-0 til Liverpool. På lovlig vis.

Men i en sesong hvor det meste som kan gå skeis har gått skeis for Liverpool, ante man uråd oppover benkeradene på The Kop.

Carsley: - Jeg hadde vært flau!

En umulig snuoperasjon
På de 10 Premier League-oppgjørene klubbene imellom, har de helrøde kun vunnet to av dem.

Birmingham trengte da også kun tre muligheter for å snu oppgjøret til sin fordel. 26 minutter tok det før gjestene nærmet seg Liverpools 16-meter. Christian «Chucho» Benítez takket og bukket. Søramerikaneren stanget ballen i nettmaskene etter forarbeid av scouseren (!) Scott Dann.

Like før pause var Birmingham-spissen på farten igjen. Denne gangen gikk avslutningen til side for mål. På overtid av overtiden slo Alex McLeish’ mannskap til igjen.

Cameron Jerome lukket øynene og klinket til fra nærmere 40 meter. Ballen gikk i bue over en feilplassert Pepé Reina: 1-2! Birmingham hadde snudd en kamp de spillemessig var totalt underlegne i.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Det er ingenting i veien med det.

Lurte dommeren
Måten Liverpool kom tilbake i oppgjøret på, er det derimot noe av veien med. Det burde, når sant skal sies, overhodet ikke ha noe med moderne fotball å gjøre.

Men filming – altså juks – har tydeligvis kommet for å bli i det lukrative spillet med lærkula. David Ngog så kanskje for seg at han skulle bli like populær som Fernando Torres dersom han sikret hjemmelaget poengene mandag kveld. Det blir han forhåpentligvis ikke.

I duell mot Lee Carsley lot Ngog sine 188 centimeter falle til jorden som en nyfelt hjort. Dommer Peter Walton falt for skuespillet og forærte hjemmelaget straffesparket.

Den gaven omsatte kaptein Steven Gerrard til 2-2.

Ngog reddet dermed det ene poenget denne kvelden, men måten han gjorde det på vil neppe dempe savnet av Torres på Merseyside.

Snarere tvert imot.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.