*Nettavisen* Sport.

Helt topp, Riise!

Foto: Reuters/Scanpix

John Arne Riise og Roma har hentet inn Inters serieledelse.

11.04.10 17:52

ROMA – ATALANTA 2-1:

Helt siden serierunde nummer åtte i Serie A har Inter toppet tabellen, men søndag datt José Mourinhos menn ned til andreplass. John Arne Riise og Roma har overtatt tabelltoppen.

Hovedstadsklubben vant 2–1 hjemme mot Atlanta etter fulltreffere av Mirko Vucinic og Mauro Cassetti, mens Simone Tiribocchi nettet for gjestene i en kamp der Riise spilte fra start.

- Nå er jeg virkelig sliten og veldig glad. Vi fikk en fantastisk start på kampen og to raske mål. Og jeg synes vi spilte veldig god fotball de første 45 minuttene, sier Riise til Nettavisen.

- Det er lenge siden jeg har ledet serien med et lag og denne ledelsen skal jeg og laget jobbe knallhardt for å beholde.

Opphenting
Roma startet sesongen svært dårlig, men har sakte, men sikkert klatret oppover på tabellen. Etter ti serierunder lå laget ende på en 14.-plass, etter 20 runder var de opp på tredjeplass 11 poeng bak Inter, og fem serierunder før slutt har Claudio Ranieri og hans mannskap altså hentet inn hele ledelsen til de blåsvarte.

I de resterende kampene møter Roma først Lazio til hatkamp på Stade Olimpico, deretter følger Sampdoria (hjemme), Parma (borte), Cagliari (hjemme), og Chievo (borte) i siste runde.

Inter på sin side møter Juventus (borte), Atalanta (hjemme), Lazio (borte), Chievo (hjemme) og Siena borte.

- Nå er det knallhard jobbing fram mot Lazio-kampen neste helg, som vi vet blir en slitekamp – som denne mot Atalanta. Vi slapp Atalanta inn i kampen igjen i dag, og slik skal ikke skje framover, sier John Arne Riise.

Milan snublet
Milan henger også med i toppen av Serie A, men tapte verdifulle poeng hjemme mot Catania søndag. Gjestene ledet 2–0 til pause etter mål fra Maxi Lopez og Adrian Ricchiuti.

To mål av Marco Borriello sørget imidlertid for at de svarte og rød reddet ett poeng på San Siro.

Dermed er Milan nummer tre på tabellen, fire poeng bak Roma og tre bak erkerival Inter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.