*Nettavisen* Sport.

Henger seg på tetlagene

Foto: (AP/Scanpix)

Etter nok en seier henger Chelsea seg på i kampen om seriegull i England.

15.03.08 21:05

SUNDERLAND - CHELSEA 0-1:

Lørdag ble Sunderland slått 1-0 på Stadium of Light i Nord-England. Etter at Arsenal bare klarte ett poeng mot Middlesbrough på Emirates, skiller det kun tre poeng opp til de to tetlagene, Manchester United og Arsenal, for blåtrøyene.

John Terry headet inn kampens eneste mål allerede etter ti minutter. Fram til da hadde de blå presset på for scoring og nærmest overkjørt stakkarslige Sunderland.

– Vi spilte veldig godt de første 30 minuttene, dominerte kampen og kunne, og burde, gjort flere mål. Etter det ble det ikke så lett og det ble en tøff kamp, men vi forsvarte oss godt, sa Chelsea-manager Avram Grant etter kampen.

Akkurat det har Grant helt rett i. Etter scoringen så det ut som et helt annet Chelsea-lag. De la seg bakpå og lot Sunderland ta over banespillet totalt.

Sunderland førte
En tam angrepstrio i Didier Drogba, Salomon Kalou og Joe Cole klarte ikke skape noen verdens ting mot Craig Gordon i Sunderland-målet.

Roy Keanes mannskap spilte seg etter hvert til flere halvstore sjanser – først og fremst ved Kenwyne Jones – men maktet ikke å sette ballen i mål.

På overtid fikk Dean Whitehead muligheten til å redde ett poeng for de rødhvite, men ballen strøk stolpen til Carlo Cudicini.

– Det ble veldig vanskelig for oss. De jobbet for livet på hver eneste ball. De presset oss godt og spilte bra fotball utover kampen, sa Chelsea-manager Avram Grant etter kampen

Keanes mannskap sliter i bunnen av tabellen og ligger faretruende nær nedrykksstreken åtte kamper før slutt.

– Det er ikke ofte jeg applauderer mine spillere etter et tap, men spillerne spilte meget, meget godt og ga alt. Jeg synes vi leverte en kamp av topp kvalitet. Innsatsen og intensiteten var utmerket og vi skapte flere sjanser i kampen. Mot et topplag som Chelsea kan jeg ikke kreve mer fra spillerne mine, sa Keane forbausende diplomatisk.

Kanonmål
På Anfield så det stygt ut for Liverpool da Marek Matejovski fikk stjernetreff fra 18 meter. Ballen gikk som et missil via tverrligger og ned i nettet bak José Reina. Likevel viste Liverpool sterk lagmoral og snudde kampen til sin fordel.

Javier Mascherano driblet seg forbi et par mann før han sendte ballen i mål fra omtrent 20 meter.

– Det var et fantastisk mål og et utrolig viktig et for oss, sa Rafael Benitez etter kampen.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Et par minutter ut i andre omgang punkterte Liverpool kampen etter at Fernando Torres fikk stå umarkert og heade inn sitt 20. ligamål for sesongen.

Liverpool er i øyeblikket åtte poeng bak Manchester United med én kamp mer spilt. Everton jager fortsatt tett bak sin storebror i Liverpool.

– Det var virkelig viktig for oss å ta tre poeng i dag. Det var litt skummelt en periode i kampen, men jeg mener vi fortjente seieren, oppsummerte Benitez.

United slet seg til seier
På Pride Park så det lenge ut til å gå mot poengdeling mellom det fortapte bunnlaget Derby og Manchester United, men det var en driblesterk og målkåt ving som ville det annerledes. Cristiano Ronaldo reddet alle tre poengene for United med sitt 22. ligamål denne sesongen.

Assisterende manager Carlos Queiroz innrømmer nærmest at storlaget tok litt lett på oppgaven.

– De hadde kommet seg sterkt etter 1-6-tapet mot Chelsea sist uke. For å være ærlig så trodde vi ikke de kunne bli så sterke som de faktisk var. Det ble vanskelig for oss etter at vi misbrukte mange sjanser i starten av kampen, men vi fortsatte å kjempe og scoret det avgjørende målet, sa Queiroz.

Ben Foster gjorde en sterk debut i mål for United og var sterkt delaktig til at rødtrøyene kapret alle tre poengene.

«De røde djevlene» har dermed like mange poeng som Arsenal med én kamp til gode – og tre poengs forsprang til Chelsea.

Chelsea har derimot en fordel ettersom laget skal møte både Arsenal og Manchester United på hjemmebane før trofeet skal deles ut. United og Arsenal skal også møtes til intern duell.

I en annen kamp tapte Aston Villa 0-2 mot Portsmouth etter mål av Jermain Defoe og et klovnete selvmål i første omgang. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.