RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henkes drømmemål senket IFK

Foto: AFP PHOTO / SVEN NACKSTRAND (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dagens seier over IFK Gøteborg var hundre prosent nødvendig om drømmen om Helsingborg-gull i Henke Larssons Allsvenskan-retur skulle leve videre.

Henrik Larssons retur til svensk fotball har vært fylt av både opp- og nedturer. Først flagret det rundt ørene på landslagsveteranen, etter at han ble beskyldt for å slå etter motstander Jon Jönsson i kampen mot Elfsborg tidligere i sesongen.

«Super-mål»
I dag var Henke igjen tilbake med godt, gammelt positivt fortegn. Helsingborgspissen rundet av en fenomenal førsteomgang på Olympia med å lobbe inn 3-0 til hjemmelaget - fra ytterst spiss vinkel.

Så startet dramaet for hjemmefansen.

Kjell Petterssons IFK Gøteborg var plutselig en mann mer på banen, etter at hjemmelagets McDonald Mariga så rødt etter 67 minutter. Stormløpet var igang.

Stefan Selakovics 3-1 mål i det 89. minutt ble raskt fulgt opp av Pontus Wernblooms velplasserte heading minuttet senere.

Tross massivt press i tilleggstiden: IFK måtte reise hjem poengløse, takket være Henkes avgjørende 3-2 mål.

- Intet er avgjort
- Vi tar en kamp av gangen. Det er ikke lenge siden vi tittet mest nedover på tabellen, innrømmer Henke overfor svensk TV 4 etter kampslutt.

Trener Stuart Baxter var mer optimistisk.

– Hvis vi kan spille som vi gjorde i dagens førsteomgang resten av sesongen, gir vi de fleste lag i Sverige god kamp, påpeker den tidligere Lyn-treneren.

Etter 21 av 26 serierunder ligger Baxters disipler på tredjeplass, fem poeng bak ledende Elsfborg, som har en kamp mindre spilt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere