Gå til sidens hovedinnhold

Henning Berg klar for Stabæk

Den tidligere norske landslagsspilleren Henning Berg (48) blir ny hovedtrener i Stabæk.

Det var Nettavisen som onsdag formiddag kunne avsløre at Berg er ansatt som ny Stabæk-trener. 48-åringen har signert en kontrakt som varer ut 2019.

Det bekrefter også klubben på egen hjemmeside.

Tidligere spiller og nå markedssjef i Stabæk, Jon Inge Høiland, forteller til Nettavisen at klubben er strålende fornøyd med å få på plass Berg.

- Henning Berg er kjent med viktigheten av akademiet i Stabæk, og vi tror han er en bra match for å utvikle Stabæk til å bli et stabilt eliteserielag, sier Høiland til Nettavisen.

- Det er helt supert for Stabæk Fotball å få ham som trener. Det viser at vi er en attraktiv klubb og vi tror at klubben kan ta nye steg med Berg. Det er en profilert trener, så det vil være positivt med tanke på klubbens medietid, forklarer Høiland.

Berg gleder seg

Berg erstatter Toni Ordinas som fikk sparken av Stabæk forrige uke.

48-åringen leder onsdag formiddag sin første trening med sitt nye lag, og den nye treneren forteller at han gleder seg til å gå løs på sin nye jobb.

- Jeg synes Stabæk i mange år har vært flinke til å få mye ut av lite ressurser. De tør å tenke store tanker selv om de er litt små. Og det er en god egenskap. De er offensive, positive og de går sine egne veier, sier Berg til Stabæk Media.Den nye Stabæk-treneren mener han tar over et lag med mange lovende spillere.

- Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med spillerne, støtteapparat og være en del av klubben. Stabæk er en klubb jeg kjenner godt. Synes de har en klar og tydelig filosofi i hvordan de jobber, og hatt det over tid og fått mye ut av lite ressurser. Det er en spennende klubb. De har mange unge, gode og lovende spillere som kan ta store steg, forklarer Berg.

Lang erfaring

Den tidligere norske landslagsspilleren har lang erfaring som både spiller og trener. I Norge har Berg tidligere vært trener for både Lyn og Lillestrøm, mens han har internasjonal erfaring som trener for Blackburn, Legia Warszawa og ungarske Videoton.

Det siste året har han imidlertid vært uten trenerjobb og nå prøver han igjen lykken i Eliteserien.

Berg tar over et Stabæk-lag som har slitt så langt denne sesongen. Laget ligger på 14. plass og står i fare for å rykke ned. 48-åringens første kamp som klubbens nye hovedtrener blir det kommende oppgjøret mot Start i Kristiansand førstkommende søndag.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken