*Nettavisen* Sport.

Henning Berg vil ikke være sur og kjedelig

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Lillestrøm-treneren vil endre sin egen oppførsel.

18.10.10 08:07

LILLESTRØM – BRANN 3-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Denne sesongen har Henning Berg fått mye kritikk fra Lillestrøm-supportere for å være humørløs, kjedelig og sur. Flere har etterlyst en annen stil fra treneren – og han er åpen for å endre seg.

- Jeg vil ikke slå hjul eller noe slikt, men jeg tar supporterne på alvor og registrerer kritikken, sier Berg etter seieren mot Brann. For anledningen med noen smil på lur.

Ønsket supportermøte
Han tok selv initiativ til et møte med supporterne for å lufte ut frustrasjoner etter flere kritiske oppslag i lokalpressen den siste tiden, og fikk på dette møtet klare meldinger og kritikk fra flere. Berg mener det er viktig å ha en dialog med klubbens tilhengere.

- Det er bedre å snakke til hverandre enn om hverandre. Jeg tror ikke dette utløser noe energi for meg eller for spillerne, men det er viktig å la supporterne si sin mening – og la de høre min mening, sier Berg.

Solid revansj
Kampen, i hvert fall de første 45 minuttene, ble en solid revansj for Lillestrøm etter flere svake opptredener etter sommerferien. Lillestrøm var gode med ball, tøffe i presset og effektive, og ledet 3-0 da lagene gikk inn i garderoben.

Målene kom i løpet av ni minutter:

31. min.: Et langskudd fra Espen Søgård som gikk via Korcsmár og i mål. 1-0.
37. min.: En sterk prestasjon fra Anthony Ujah etter assist fra unge Mathis Bolly. 2-0.
40. min.: Ballens slås inn i feltet igjen etter en klarert corner, og Frode Kippe er helt alene når ballen går over hodet til Jan Gunnar Solli. 3-0.

- Første omgang i dag og første omgang mot Molde hjemme sist er nok topp og bunn for oss denne sesongen, innrømmer Frode Kippe.

- I dag klarer vi å bruke ballen når vi vinner den, og Brann blir løpende etter. Det har vært litt frustrasjon i det siste, særlig etter Molde-kampen, og vi ville revansjere oss. Nå ser vi mot fjerdeplassen, sier Lillestrøm-veteranen.

Presset etter pause
Det kunne fort vært annerledes etter en andre omgang der Lillestrøm ble mer passive og Brann ørlite grann farligere. Et knallskudd fra Petter Vaagan Moen og en lur avslutning fra Erik Huseklepp var nok til at Henning Berg ble nervøs på sidelinjen.

Og da skuddet til Cato Hansen smalt i stolpen ett minutt på overtid, hoppet nok hjertet over et par slag. Men det ble med det for Brann.

- Vi var ikke like gode som en enhet defensivt etter pause. Vi rygger litt langt bak, vi kommer ikke tett nok oppi dem, og førstepresset ble litt dårligere, mener Henning Berg.

- Men førsteomgangen er den beste etter ferien, legger han til.

Og Espen Søgård presiserer, som Berg og Kippe også gjorde i møtet med pressen etter kampen, at Lillestrøm har gjort det resultatmessig bra den siste tiden:

- Se på formkurven vår de siste syv kampene. Vi har fire seire, ti uavgjorte og et tap. Vi er ikke inne i en dårlig periode, slår han fast.

PS! Med 12 uavgjorte kamper er Lillestrøm U-spesialisten i Tippeligaen. – Og vi har vært sjanse- og spillemessig best i mange av de uavgjorte kampene. Hadde vi vippet noen av de til seire, hadde vi ligget enda bedre an på tabellen, sier Henning Berg.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.