*Nettavisen* Sport.

Henning sang for første gang

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Av frykt for å tape har Henning Berg (34) bare én eneste gang tidligere sunget nasjonalsangen. Og da inni seg. Torsdag lot han overtro være overtro.

28.05.04 07:14

NORGE-WALES 0-0: I sine første 99 landskamper har Berg bare sunget nasjonalsangen en eneste gang. Da sang han inni seg. Norge tapte. Etterpå har han vært stille.

- Jeg ville jo ikke tape flere kamper. Men i dag, siden det var den siste kampen, så sang jeg høyt for første gang noensinne, sier Berg og gliser til TV 2 Nettavisen.

Ni berøringer
Han skulle bare spilt et kvarter av avskjedskampen. Det ble 17 minutter. Fem headinger. Fire berøringer med beina. Sju om man teller alle berøringene da ballen spratt mellom beina hans en gang. Mer var ikke nødvendig. Det betød likevel ingenting. Det som betød noe var at han fikk en ordentlig avskjed. Det fikk han.

Ullevaal ga ham stående applaus på vei ut av banen. Wales-trener Mark Hughes ga ham en god klem.

- Det hadde ikke gjort noe om jeg endte på 99 kamper. Jeg har uansett hatt mange fantastiske opplevelser på fotballbanen. Men det som var gøy, var at jeg fikk en ordentlig avslutning. Det har jeg ikke fått tidligere, sier Berg videre.

- Hvordan opplevde du det hele?

- Det var veldig spesielt. Rart, men også godt med den oppmerksomheten jeg fikk. En fantastisk tid i livet mitt er over. Da jeg var 17 år, hadde jeg aldri i mine villeste fantasier forestilt meg at jeg skulle få oppleve alt det jeg har gjort. Egentlig er det helt sinnssykt, sier Berg videre.

Og:

- Det aller mest spesielle var nok øyeblikket da nasjonalsangen ble spilt. Da kom minnene, fortsetter 34-åringen.

- Men under selve kampen var jeg helt konsentrert. Jeg ville ikke være skyld i noe mål eller noe sånt, så jeg spilte safe, legger han til.

Skal feite seg opp
Men selv om torsdagens kamp var hans aller siste som fotballspiller, får du helt sikkert høre mer fra Berg. Neste sesong er han trolig tilbake. Da som trener. Før det tar han det med ro.

- Jeg kommer til å savne fellesskapet med de andre spillerne. Men nå vil jeg være mer hjemme, og mer sammen med barna mine. Og jeg gleder meg veldig til å ikke måtte ta vare på den fysiske formen min hele tiden fremover, sier han.

- Du skal faktisk ikke se bort i fra at jeg får meg en liten mage, sier han og gliser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.