*Nettavisen* Sport.

Henriksen avgjorde på overtid

REV AV SEG TRØYA: Markus Henriksen jubler sammen med Steven Berghuis etter å ha avgjort hjemmekampen mot Cambuur på overtid. Foto: Dean Mouhtaropoulos (Getty Images)

Nordmannens AZ slo tilbake etter to strake tap.

21.03.15 23:11

AZ ALKMAAR - SC CAMBUUR 2-1:

Markus Henriksen ble matchvinner da AZ slo middelhavsfarer Cambuur 2-1 i den nederlandske Æresdivisjonen lørdag kveld. Det var hans sjette seriemål denne sesongen.

Nemanja Gudelj sendte hjemmelaget i ledelsen på et straffespark tidlig i kampen, men gjestene utlignet etter en drøy times spill.

Til tross for stor dominans så AZ lenge ut til å gå på et surt poengtap i kampen om en europaplass hvor man ligger nesten likt med Feyenoord.

Ett minutt på overtid dukket imidlertid Markus Henriksen og sendte hjemmelaget til himmels med sin 2-1-scoring. På kanten av 16-meteren dunket nordmannen til på et innlegg fra Simon Poulsen og ble matchvinner.

Målet betydde tydelig mye for nordmannen, som kastet trøya i feiringen og dermed ble tildelt gult kort.

Trepoengeren var svært kjærkommen for et AZ som før denne kampen hadde gått på to strake tap. Nå er imidlertid Henriksens lag helt oppe i ryggen på tredjeplasserte Feyenoord, som spiller mot den suverene serielederen PSV søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.