RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GOD: Markus Henriksen vartet opp med scoring og målgivende da AZ slo Heracles.
GOD: Markus Henriksen vartet opp med scoring og målgivende da AZ slo Heracles. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Henriksen herjet: - Viser at jeg har mange kvaliteter

Sist oppdatert:
Nordmannen med mål og målgivende mot Heracles.

AZ ALKMAAR - HERACLES 3-1:

Markus Henriksen tegnet seg på scoringslisten da hans AZ slo svakt plasserte Heracles på hjemmebane søndag kveld.

Henriksen sikret seieren med sin 3-1-scoring like før slutt og nordmannen bidro også med en målgivende pasning på Steven Berghuis' 2-0-scoring tidligere i kampen.

Formen tilbake
Aron Johansson sendte hjemmelaget foran allerede etter åtte minutter, mens Brahim Darri skapte ny spenning da han reduserte ti minutter før slutt.

Takket være Henriksen ble altså spenningen kortvarig, og etter kampen var det en storfornøyd 22-åring som snakket med Nettavisen.

- Dette var deilig! Vi var gode i dag og for min egen del er det veldig deilig med mål igjen, og jeg føler at formen begynner å komme tilbake for alvor, sier han til Nettavisen, som etter å ha blitt satt ut med skade i slutten av september, har vært på banen i samtlige minutter de siste tre kampene.

Utsøkt målgivende
Henriksens scoring var et godt, gammelt krigemål hvor han kastet seg inn i en duell like foran mål og fikk headet en retur over streken. Den målgivende pasningen var det derimot mer klasse over, skal vi tro den tidligere Rosenborg-spilleren.

- Jeg bruker innsiden av foten og drar en tunnell på en motspiller før jeg spiller ballen 45 grader ut i feltet til Steven. Så med et sånt mål og en slik assist viser jeg at jeg har mange forskjellige kvaliteter, forteller han.

Henriksens lag er i storform for tiden og står med bare ett tap på de siste ti kampene. Nordmannen har stor tro på at man kan få en topp-4-plassering som gir plass i Europa.

- Det ser veldig lyst ut for tiden og jeg har virkelig tro på at vi ender blandt de fire øverste. PSV ser allerede ut til å ha avgjort kampen om seriegullet og Ajax blir nok også litt for langt fram, men bak de to er det veldig jevnt, sier nordmannen som møter nettopp Ajax neste helg.

Med tre poeng klatrer AZ forbi Torgeir Børvens Twente og opp til en femteplass på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere