RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henriksen nærmer seg utlandet

Foto: Ned Alley/Scanpix
Sist oppdatert:
Roseborg har gitt Markus Henriksen tillatelse til å starte forhandlingene.

Tirsdag kveld har representanter for nederlandske AZ Alkmaar vært i Trondheim for å forhandle fram en avtale for Markus Henriksen.

Midtbanemannen har lenge vært koblet med en overgang til en utenlandsk klubb. Også skotske Celtic har vært interessert i nordmannen.

- Ingen kommentar
Da Nettavisen snakket med Henriksen tirsdag formiddag var 20-åringen imidlertid svært lite snakkesalig når det gjaldt overgangsspekulasjonene.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sa Henriksen til Nettavisen.

Den norske landslagsspilleren ønsket heller ikke å si mye om verken ligaen eller klubben han nå blir koblet med, og som han fort kan ende opp med å spille i til høsten.

- Jeg vet det er en god liga, det er alt jeg vil si. Når det gjelder klubben som blir nevnt, har jeg ingen kommentar, sa midtbanespilleren.

Rosenborg-profilen ønsket heller ikke å snakke om andre klubber som har vært aktuelle. Da Nettavisen spurte om skotske Celtic, fikk vi igjen ingen kommentar fra unggutten.

- Opp til AZ
Heller ikke spillerens agent Lars Petter Fosdahl ønsket å kommentere en eventuell overgang eller informere om hvor langt unna partene var en løsning.

- Jeg kommenterer aldri slike saker. Ikke før alt er sluttført og avtalen i boks, sa agenten til Nettavisen.

Partene skal ifølge lokalavisen Adressa ikke ha kommet til enighet mandag kveld. Rosenborg ønsker mer penger for 20-åringen enn det nederlenderne så langt har tilbudt.

- Vi har forhandlet med en utenlandsk klubb, men det er ingen enighet ennå. Nå er det opp til den andre klubben å ta opp igjen forhandlingene, sa Erik Hoftun til lokalavisen.

Tirsdag kveld var det fortsatt ingen avgjørelse, men midtbanespilleren nærmer seg AZ Alkmaar, i følge Adressa.

- Ting er ikke avklart, og det blir de ikke i dag. Men vi har gitt tillatelse til at AZ får snakke med Markus, så han får si hva han tenker i saken, sier daglig leder Hroar Stjernen til adressa.no

- Et riktig valg
Henriksen var så sent som i vinter svært nær en overgang til belgiske Club Brugge. Da bestemte han seg imidlertid for å takke nei til klubben i siste liten.

- Jeg har fortsatt mye å lære i Rosenborg, sa 20-åringen den gang.

Han er fortsatt klar på at han ikke angrer på denne avgjørelsen. Det var magefølelsen for klubben, og totalpakken som var grunnen til at han valgte å si nei.

- Ja, jeg føler det var et riktig valg å takke nei. Når det ikke var hundre prosent, så var det riktig, sa Henriksen til Nettavisen.

Tidligere lagkamerat Mushaga Bakenga gikk på samme tidspunkt nettopp fra Rosenborg til Brugge, men har slitt med å få spilletid etter overgangen, og er nå lånt ut.

Henriksen ønsker ikke å spekulere i om han hadde lidd den samme skjebnen i den belgiske storklubben.

- Det vet jeg jo ikke noe om, fordi jeg er ikke i Brugge, svarte midtbanespilleren.

Krasjet i bil
Ifølge journalist for Rosenborgs ofisielle nettsider, Jørgen Stenseth, skal Henriksen også hatt et aldri så lite uhell med bilen etter mandagens forhandlinger på «Brakka».

RBK.no-journalisten skrev følgende på nettsamfunnet Twitter mandag:

«Fullt pressekorps på brakka. Spekulasjoner om Markus. Markus skal dra hjem og krasjer inn i en bil på p-plassen. Hvem kommer med best tittel?», skrev han.

Selv ønsker ikke Henriksen å kommentere hendelsen på parkeringsplassen. I kjent stil serverer 20-åringen nok en «Ingen kommentar», på Nettavisens spørsmål.

- Det får du i hvert fall ikke vite noe om, avslutter Rosenborg-spilleren samtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere